InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milevští a chyšečtí atleti úspěšní na jihočeském halovém přeboru v Praze

Nejlepší v běhu na 3000 metrů - zleva Ondřej Kohout a bratři Jakub a Roman Budilovi.

Nejlepší v běhu na 3000 metrů - zleva Ondřej Kohout a bratři Jakub a Roman Budilovi.

PRAHA - V sobotu 25. ledna se v nafukovací hale na pražském Strahově uskutečnil atletický halový přebor jižních Čech v kategoriích mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Z pověření Jihočeského Krajského atletického svazu byl pořadatelem atletický oddíl SK Čtyři Dvory České Budějovice.

Zlato a bronz Pavly Molíkové

Na přebor se vydaly milevské dorostenky Pavla Molíková a Kamila Dušková a v dresu VS Tábor rovněž exmilevské Adéla Záhorová a Julie Kotalíková. Z milevských dorostenek se lépe dařilo Molíkové, která nejprve absolvovala čtvrtý rozběh na 60 m dorostenek a v něm vyhrála ve výborném čase 8,18 sec. Tím postoupila do finálového běhu. Ve finálovém běhu navlas zopakovala stejný čas, tedy 8,18 sec., a vybojovala třetí místo a bronzovou medaili. Ve stejné disciplíně startovala i Karolina Dušková. Ta ve druhém rozběhu doběhla druhá v čase 8,86 sec. a celkově obsadila 17. místo.
Po bronzové šedesátce si skočila Molíková pro zlato ve skoku dalekém. Za svou skokanskou sérii v délkách 511, 525, 506, 536 a 533 cm bez jediného přešlapu si zlatou medaili plně zasloužila.

Na závěr přeboru si pak obě milevské dorostenky zaběhly dvoustovku. Úspěšnější byla Pavla Molíková, která ve druhém rozběhu doběhla na druhém místě a časem 28,83 sec. obsadila celkové osmé místo mezi dorostenkami. Karolina Dušková skončila čtrnáctá.

Exmilevské atletky úspěšné v barvách VS Tábor

Exmilevská juniorka Julie Kotalíková, startující v dresu VS Tábor, si nejprve zaskákala výšku žen a zde výkonem 155 cm získala stříbrnou medaili jako nejlepší juniorka. Kotalíková ještě absolvoval trojskok a v něm obsadila sedmé místo, když její nejdelší pokus byl 9,82 m. V Praze rovněž reprezentovala táborskou atletiku exmilevská atletka Adéla Záhorová. Ta byla velkou favoritkou krátkého sprintu žen na 60 m a také ve skoku dalekém. Jedna z nejlepších současných jihočeských atletek nejprve absolvovala první rozběh, který s převahou vyhrála za 7,82 sec. a postoupila do finálového běhu. Se startovním výstřelem finálové šedesátky zvyšovala každým metrem svůj náskok před soupeřkami a cílovou pásku protla ve vítězném čase 7,70 sec. Kdo však sledoval její finálový běh pozorně, musel zaznamenat na doběhu problém. "Deset metrů před cílem jsem v levém zadním stehenním svalu ucítila škubnutí," říká sprinterka. Za cílem se již položila na zem a nemohla se na nohu postavit. Následoval rychlý zdravotnický zákrok a místo soutěže v dálce odjela závodnice s rodiči k lékaři. Natržení svalu první sono naštěstí nepotvrdilo, víc ukáží další vyšetření.

Atleti z Chyšek bojovali o medaile

Na Strahově nechyběli ani atleti Patrik Bouška a Ondřej Kohout, junioři atletického oddílu TJ Chyšky, kteří tak absolvovali svůj první letošní přebor. Muži a junioři závodili společně. Patrik Bouška postupně absolvoval 60 m překážek juniorů, 800 m mužů a vrh 6 kg koulí. Hned v překážkové šedesátce zvítězil a vytvořil si nový osobní rekord časem 10,91 sec. Následně se Bouška postavil na start společného půlkařského závodu mužů a juniorů. Po startu šel do čela velký favorit běhu Marek Strnad z TJ Nová Včelnice, který nedal svým soupeřům žádnou šanci a jasně zvítězil. Za Strnadem se vytvořila trojčlenná skupinka a v ní běžel i Bouška, který se snažil držet nasazené tempo a zabojovat o medaili. V náběhu do posledního kola však již bylo jasné, že stříbro získá Ondřej Glaza ze Sokola České Budějovice a bronz Matěj Řáda ze Skoku Jindřichův Hradec. Zrychlení obou soupeřů Bouška neustál a v cíli byl čtvrtý v čase 2:12,82 min. Nakonec se chyšecký Bouška zúčastnil vrhu 6 kg juniorskou koulí. Výkonem 8,74 m získal páté místo mezi juniory a vytvořil si nový osobní rekord.

Druhý chyšecký junior Ondřej Kohout běžel 3000 m, opět ve společném běhu mužů a juniorů. Ondřej Kohout přijel do Prahy s cílem běžet tuto trať kolem 9:15 min. a získat medaili. Jasným favoritem závodu byl písecký běžec Roman Budil, na druhé místo v poli přihlášených aspiroval mladší bratr Romana, tedy Jakub Budil z Písku. Po startovním výstřelu šel do čela Roman Budil a nikdo nepochyboval, že se stane přeborníkem kraje. Na druhé pozici běžel jindřichohradecký Vít Moučka, který získával poměrně slušný náskok před dvojicí Jakub Budil a Ondřej Kohout. Chyšecký junior opět svůj závod rozběhl pomaleji a na průběžném třetím a čtvrtém místě se střídal v tempu s Jakubem. Po polovině trati však Kohout s Budilem zkracovali náskok Moučky, až ho nechali za sebou. Nebylo již pochyb o tom, že si to oba borci rozdají o stříbro. Chyšecký atlet Kohout měl v závěru více sil a běžel si pro druhé místo a stříbrnou medaili. Svého píseckého soupeře nechal za sebou téměř o sedmnáct sekund.

V cíli byl tedy první Roman Budil z Atletiky Písek v čase 8:58,16 min., Kohout měl na druhém místě čas 9:31,92 min. a třetí byl Jakub Budil v čase 9:48,40 min.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace