Hlavní obsah

Vítkova CPI získala podíl ve firmě, která vlastní kanceláře v Polsku a Rumunsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka získala zhruba šestiprocentní podíl ve firmě Globalworth Real Estate Investments Limited, která vlastní kancelářské komplexy v Polsku a Rumunsku. Sdělil to v pondělí mluvčí CPI Jakub Velen. Akcie CPI získala prostřednictvím makléře na sekundárním trhu. Podle serveru E15 je hodnota podílu zhruba 3,3 miliardy korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radovan Vítek na snímku z roku 2011

Článek

Globalworth byla založena v roce 2013. Spravuje majetek za 2,8 miliardy eur (více než 70 miliard korun) a na nájmech ročně utrží přes 180 milionů eur (4,5 miliardy korun). Mezi její hlavní nemovitosti patří Skylight & Lumen ve Varšavě nebo Globalworth Tower v Bukurešti.

„Společnost Globalworth má jedno z nejlepších portfolií kancelářských nemovitostí v regionu střední a východní Evropy,” uvedl generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček.

Vítkova CPI Property Group zvýšila zisk

Ekonomika

Podle E15 se CPI stala jedním z pěti hlavních akcionářů společnosti. Největším je s téměř 30 procenty jihoafrická realitní skupina Growthpoint Properties. „S ohledem na finanční politiku skupiny CPI Property Group, její rating a stávající kapitálovou strukturu, nemá společnost v krátkodobém výhledu v úmyslu podat nabídku na převzetí společnosti Globalworth,” uvedl Velen.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku a v Chorvatsku a v menším rozsahu ve Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group většinový podíl 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám