Kapely The Offspring a Little Big v Praze. Představí se na novém Prague Summer Festivalu

Americká punkrocková kapela The Offspring a ruská crossoverová skupina Little Big rozšíří nabídku nové hudební akce Prague Summer Festival. První ročník se uskuteční v A-parku Ledárny Braník. Little Big vystoupí 5. června. Ve své muzice kombinuje různé styly jako techno, hip-hop a rhythm and blues. Multiplatinoví The Offspring zahrají v Braníku 2. července.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapela The Offspring

Kapela The Offspring | Foto: Martin Veselý | Zdroj: MAFRA / Profimedia

Již dříve pořadatelé oznámili koncert americké rockové skupiny Foreigner, která se na festivalu představí 12. června.

The Offspring po celém světě prodali přes 40 milionů nosičů a v Praze naposledy zahráli před třemi lety. V Malé sportovní hale na Výstavišti tehdy nabídli hity jako Pretty Fly, Self Esteem, The Kids Aren't Alright nebo Why Don't You Get a Job? V Praze se The Offspring poprvé představili v roce 1998 těsně před vydáním jejich průlomového alba Smash v dnes již neexistujícím klubu U Zoufalců.

Pražský festival Aerodrome přivezl Linkin Park i Simple Plan. Poslechnout si je přišly tisíce lidí

Číst článek

The Offspring vznikli v roce 1984 v Kalifornii a během své historie odehráli více než 1100 koncertů. Jejich třetí studiové album Smash z roku 1994 bylo nejprodávanějším albem, které kdy vyšlo u nezávislého vydavatelství. Desky se prodalo přes 12 milionů kusů a dočkalo se šesti ocenění platinovou deskou.

Kapela hraje v sestavě Dexter Holland (zpěv a kytara), Kevin „Noodles“ Wasserman (kytara a zpěv), Todd Morse (basová kytara) a Pete Parada (bicí).

Populární hudba venku

Prague Summer Festival nabídne také skupinu Bring Me The Horizon. Ta kombinuje nejrůznější typy metalu a loni v červenci se představila na festivalu Rock for People v Hradci Králové. V Praze hudebníci z anglického Sheffieldu zahráli před čtyřmi lety.

V metropoli se dosud konaly dvě velké venkovní akce populární hudby. Od 5. do 6. června se v pražských ulicích opět uskuteční multižánrový festival United Islands of Prague. Festival Metronome Prague se 19. a 20. června koná na pražském Výstavišti. V minulosti se v Praze uskutečnil festival Aerodrome. V roce 2017 v Letňanech program vyvrcholil vystoupením kalifornské formace Linkin Park a poté se akce přesunula na letiště v Panenském Týnci na Lounsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme