WTA na zkoušku povolí koučování z hlediště, trenéři to vítají

27. 1. 2020, 19:51
Aktuality 10
Na turnajích WTA vyjma grandslamů se bude zkoušet nové pravidlo. Tenistky budou mít možnost koučování z hlediště, za což jim až dosud hrozil trest. Pravidlo se bude poprvé testovat na únorových turnajích v Dubaji a Budapešti. Většina trenérů tento krok uvítala.

"Naprosto s tím souhlasím. Myslím, že WTA dělá správnou věc," řekl trenér Rumunky Simony Halepové Darren Cahill.

"Tenhle krok se měl udělat už dávno, protože trenéři jsou součástí hry. Interakce mezi koučem a jeho svěřencem je k vidění skoro ve všech sportech," dodal Artemon Apostu-Efremov, další člen trenérského týmu světové trojky Halepové.

Koučování z hlediště rozvířilo velké emoce v předloňském finále US Open, v němž Japonka Naomi Ósakaová nečekaně zdolala Američanku Serenu Williamsovou. Ve druhém setu rozhodčí Carlos Ramos udělil americké hvězdě za koučování, rozmlácenou raketu a verbální útok varování, trestný fiftýn a trestný game.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Petr_Fisk
Mohli by to nechat jako na ostatních turnajích. Než nějaké pokřikování z hlediště, tak raději v pohodě na lavičce. V čem je na GS takový problém...?
Reagovat
Kytka
Na druhou stranu to může narušit soustředění tenistek, když na ně bude trenér mávat a povykvat z hlediště a hra se jim může rozpadnout. Nevím, jestli to bude v mnoha případech spíš ke škodě než ku prospěchu.
Reagovat
tommr
já si myslím, že to bude ošetřený tak, aby se rady mohly udělovat jen v přestávkách mezi hrami kdy si tenistky budou moct dojít za trenérem k ohrazení kurtu ...
Reagovat
FulnekUltras
myslím, že všechno zůstane jako teď - řvát se moc nebude, spíš posuňky a domluvené signály z hlediště - a v pauzách po lichých gemech hučení zezadu - plus max. jedna čelní návštěva za set
Reagovat
Fandina
Zajímavé a co rady na kurtu s mikrofonem. To zůstane?
Reagovat
tommr
pokud by se povolilo koučování z hlediště tak by OCC ztratilo smysl ...
Reagovat
Fandina
Pokud by to bylo tak jak jsem viděla u juniorů na GS, kauč je u hrazení a tenista si k němu dojde. A divák v televizi neslyší, co mu radí. Takže škoda, že bychom to už neslyšeli.
Reagovat
Fandina
Případně teď na AO jsem viděla, že kauč stál za hrazením těsně za lavičkou a radil tenistce, která seděla před ním.
Reagovat
blixa
Ale jo, stejně se koučovalo, jen skrytě. Značnou výhodu budou mít tenistky, které s koučem hovoří rodnou řečí (tedy kromě angličtiny, že :-D ), třeba právě Petra. Vaněk jí může udílet pokyny a soupeřka bude kulový vědět. I když kdo ví, třeba si přizvou na utkání překladatele :-D
Reagovat
FulnekUltras
Už bylo načase.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist