Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla v závěru dopustila drama, ale tři body proti Prostějovu získala

Legenda pomohla ke třem bodům. Na první třetinu navlékli hráči Dukly dresy s podobiznou Jiřího Holíka a k vidění byl jiný hokej než naposledy proti Kadani. Jihlavští se pochlapili a dneska v 16. kole nadstavby porazila Prostějov těsně 5:4 a svému soupeři utekli v tabulce na sedm bodů.

Dukla v zápase ani jednou neprohvní dostal Jihlavu do vedení Jiří Fronk, rychle ale odpověděl Michal Pochobradský. Po změně stran vrátil domácím vedení Tomáš Chlubna ale i tentokrát Prostějov brzy vyrovnal po trefě Dominika Hrníčka. Přesto šli do druhé přestávky veseleji červenožlutí po brance Reného Piegla. Těsné vedení trvalo až do rozmězí 56. a 58. minuty, kdy Dukla dvěma slepenými góly Jiřího Fronka a Tomáše Lichance získala definitivní náskok. V úplném si ještě koledovala a dvakrát inkasovala z hole Petra Krejčího a Tomáše Nouzy, důležité tři body ale zůstaly v CZ LOKO Aréně.

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 15. Fronk (Pekr), 29. Chlubna (Fronk, Jiránek), 40. Piegl (Skořepa, Čachotský), 56. Fronk (Pekr, Poletín), 58. Lichanec (Staněk, Poletín) – 17. Pochobradský (Hrníčko), 32. Hrníčko (Račuk, M. Jandus), 58. Krejčí (Račuk), 60. Nouza (Divíšek, Krejčík). 

Rozhodčí: Kopeček, Barek – Belko, Hnát. Diváci: 889. 

Jihlava: Brož – Staněk, Pohl, Kolář, Piegl, Holý, Vála, Půža – Čachotský, Skořepa, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek, Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, Čermák.

Prostějov: Štůrala – M. Jandus, Březák, Mrázek, Hrádek, Krejčí, Husa, Muška – Hrníčko, Račuk, Žálčík – Pochobradský, Chlán, T. Jandus – Krejčík, Divíšek, Nouza – Machač, Meidl, Novák.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, hokej, první liga, FK Dukla Praha, 1. SK Prostějov, Sportovní klub Kadaň, Jiří Holík, Tomáš Chlubna, Tomáš Nouza, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla v závěru dopustila drama, ale tři body proti Prostějovu získala | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.