Banes Motor České Budějovice
27.01.2020, Denisa Józsová

Nemůže se stát, že vedeme a dva góly dostaneme z brejků, ví Doležal

Jihočeši měli dnešní zápas dobře rozehraný, když se dostali do dvou brankového vedení. U druhý gól budějovického celku se postaral v početní výhodě Zdeněk Doležal, který využil přesilovou hru po parádní přihrávce Ivana Lytvynova. Motor sice toto dvougólové vedení ztratil, avšak domácí hokejisté vybojovali alespoň bonusový bod za výhru v prodloužení.

Vy jste vstřelil druhou branku dnešního utkání. Kdy jste se vlastně rozhodl, že předvedete tu kličku, kterou jste nakonec udělal?
Popravdě nevím. Určitě to ale bylo až někde těsně před gólmanem. Byla to taková situace, kdy jsem byl pod tlakem od dojíždějícího beka. Neměl jsem tam na tom moc času, takže to byla spíše taková improvizace.

To zpracování na modré nevypadalo úplně jednoduše…
Se zpracováním na takové úrovni bychom si s tím určitě měli poradit, ať už je to přihrávka do forhendu nebo do bekhendu. Do forhendu by to asi bylo jednodušší, ale i tak jsem si to musel udělat tak, jak jsem to udělal. Přihrávka byla rozhodně dobrá.

Ve třetí periodě jste však ztratili solidní dvoubrankový náskok… Nepřišlo v závěru už nějaká ztráta koncentrace?
Úplně bych neřekl, že jsme v závěru ztratili koncentraci. Spíše jsme tam něco zahráli nezkušeně. Nemůže se prostě stávat, že vedeme 2:0 a dostaneme dva góly z brejků. Samozřejmě se stále chceme tlačit dopředu, nechceme se spoléhat na brejky. Každopádně nemůže se v ten moment stát, že nám ujedou dva samotní hráči na bránu. Ta první branka vlastně byla podobná, to jsou určitě chyby.

Zdeněk Doležal proti Přerovu:

Body: 1+0
+/-: 0
Střely na branku: 4
Čas na ledě: 17:48

Dnes jste nastoupili ve speciálních dresech s Antonínem Španingerem? Jak to vlastně vnímáte směrem k legendám i k fanouškům?
Pro mě je hraní ve speciálních dresech velmi dobrý krok především k legendám klubu. Vlastně si myslím, že fanouškům je to svým způsobem jedno. Sice si mohou vydražit dresy, ale je to spíše hezké směrem k legendám v tom směru, že si lidé vzpomenou na někoho, kdo pro ten klub něco udělal.

Poprvé v této sezóně jste dokázali vyhrát v prodloužení a připsat si bonusový bod. Zaměřovali jste se na to nějak při tréninku?
Nezaměřovali jsme se na to nijak více. Rozhodně není zrovna dobrá zpráva, že jsme vyhráli prodloužení poprvé. Důležité je ale to, abychom tato prodloužení vyhrávali nyní a v době, kdy budeme hrát play-off. V současné době je to víceméně ještě nácvik.

Dnešní výhrou jste si potvrdili první místo základní části pro letošní sezónu. Vnímali jste to ještě vůbec nějak, když jste měli takto velký náskok v tabulce?
Ne, to vůbec. Myslím si, že nikdo z nás, fanoušků nebo lidí, kteří toto sledují, už ani nepřipouštěli, že bychom tuto pozici měli ztratit. Spíše byla jen otázka času, než se naše první místo definitivně potvrdí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....