Hlavní obsah

Šitbořické 1. družstvo kolové bojuje o návrat do extraligy

Novinky, Robert Zvolánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První kolo I. ligy kolové, druhé nejvyšší soutěže, ovládlo družstvo Prima Nezamyslice. Šitbořická jednička po sestupu z nejvyšší soutěže - extraligy skončila na druhém místě a od začátku bojuje o návrat mezi nejlepší.

Foto: Miloš Urbanec

Vítězi turnaje: Petr a Martin Přikryl - PRIMA Nezamyslice

Článek

V sobotu 25. ledna odstartovala v Želechovicích nedaleko Zlína 1. liga v kolové. Druhou nejvyšší tuzemskou soutěž v současnosti hraje šitbořická jednička ve staronovém složení Marek Topolář / Miroslav Starý. Poté co minulou sezónu nahradil Topoláře kvůli pracovní pauze Martin Drabálek, hraje letos tým Šitbořic opět v původní složení.

Tým, který v posledních letech osciluje mezi tuzemskou 1. ligou a extraligou, šel do turnaje s ambicemi na postup do extraligy. Po ročním výpadku a malém počtu absolvovaných turnajů však hráči nevěděli, zda jsou tyto ambice reálné. V prvním zápase narazili šitbořičtí na favorita turnaje z Nezamyslic. Po nepovedeném úvodu a ještě horším závěru skončil zápas vysokou porážkou 0:7.

V dalším zápase dokázali šitbořičtí remizovat s družstvem Zlína poměrem 3:3. V dalších čtyřech zápasech Topolář se Starým výrazně zabrali a všechna zbývající utkání vyhráli. Konkrétně se jednalo o výhru 6:4 nad Chrastavou, 4:2 nad Prahou, 5:4 nad SC Svitávkou a 4:0 nad MO Svitávkou.

V současnosti tedy Šitbořice drží 2. postupové místo a mají dobře nakročeno k návratu do Extraligy. Je to však pouze úvodní turnaj ze tří a vše může být jinak. Například poslední družstvo turnaje SC Svitávka skončilo bez bodu, avšak ze 6 zápasů prohrálo 5 zápasů o jednu branku. Toto družstvo pravděpodobně zamíchá pořadím v následujících kolech.

Tabulka:

1. Prima Nezamyslice  18 bodů

2. Sokol  Šitbořice 1 13

3. Pankrác Praha 12

4. Sokol Zlín-Prštné 3 8

5. MO Svitávka 2  6

6. Spartak Chrastava 4

7. SC Svitávka 2 0

Reklama

Výběr článků

Načítám