Ivaniševič a Martínezová budou novými členy tenisové Síně slávy

28. 1. 2020, 11:48
Aktuality 4
Do tenisové Síně slávy budou letos uvedeni wimbledonští vítězové Chorvat Goran Ivaniševič a Španělka Conchita Martínezová. Slavnostní ceremoniál v americkém Newportu se uskuteční 18. července.

Obě bývalé světové dvojky se o přijetí do Síně slávy dozvěděly na Australian Open, kde působí v roli trenérů. Ivaniševič pomáhá srbskému obhájci titulu Novaku Djokovičovi, nedávná trenérka Karolíny Plíškové Martínezová koučuje krajanku Garbiňe Muguruzaovou.

Osmačtyřicetiletý Ivaniševič, který v minulosti trénoval i Tomáše Berdycha, dosáhl životního úspěchu díky triumfu ve Wimbledonu v roce 2001. Na okruhu ATP vyhrál 22 turnajů. Kariéru ukončil v roce 2004.

"Je to obrovská čest. Jsem hrdý na to, že jsem se stal prvním Chorvatem v Síni slávy. Jsem vděčný výboru, že mě vybral, a fanouškům, kteří mě podporovali během kariéry i při hlasování," prohlásil Ivaniševič, kterému k uvedení do Síně slávy pomohlo i hlasování fanoušků.

O rok mladší Martínezová triumfovala v All England Clubu v roce 1994, byla také ve finále Australian Open a Roland Garros. Z turnajů WTA má 33 titulů. S tenisem skončila v roce 2006.

"Dostat se do Síně slávy je obrovská čest. Být zaznamenána jako součást tenisové historie mezi velikány našeho sportu, které jsem velmi obdivovala, je výjimečné a za toto uznání jsem moc vděčná,"

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
misa
je zapsaná na stovku v Nicholasville, Kentucky, USA. Měla by být nasazená jednička. Pořád je na co se těšit :)

https://www.itftennis.com/en/tournament/w100-nicholasville-ky/usa/2020/w-itf-usa-05a-2020/acceptance-list
Reagovat
misa
Hraje se od 10. 2. Samozřejmě doufám, že z tohoto turnaje budou streamy.
Reagovat
misa
Zveřejněny nominace na zápasy o postup do finále soutěže v Budapešti, hraje se příští týden. V týmu Kanady se vrací na kurty Andreescu, u Běloruska Azarenka. V nominaci USA jsou mj. Serena i S. Kenin (Hraje strašné kvanta turnajů, aby se jí to nevymstilo... Ale jinak její nadšenou reprezentaci chválím, od finále Fed Cupu 2018 je v každé nominaci.)

Všechny sestavy zde:
https://twitter.com/FedCup
Reagovat
Krisboy
Goran tam ještě není? Hanba!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist