TOPlist

Samsung Galaxy S9 dostává stabilní Android 10. Jak to bude s Galaxy S8?

Samsung Galaxy S9

Smartphony rodiny Samsung Galaxy S9 byly představeny před dvěma roky, přesto i na ně Samsung myslí a nezvykle brzy jim dopřává pocit z nejnovějšího operačního systému. Právě v těchto dnech startují aktualizace smartphonů Galaxy S9 a S9+ na Android 10, který je doplněný o nadstavbu One UI 2.0. Jako první hlásí dostupnost uživatelé z USA, Nizozemska a sousedního Německa.

Samsung Galaxy S9

Aktualizace přináší spoustu nových funkcí, např. tmavý mód, nové ikony a barvy, rychlejší animace, celoobrazovková gesta, vylepšenou správu oprávnění, nahrávání dění na obrazovce atd. Aktualizace se šíří ve vlnách, do České republiky by měla dorazit v následujících dnech, vyžadováno je stažení 1,8 – 2 GB dat.

galaxy s9 update 1

Android 10 pro Galaxy S8 a Note8?

Poměrně zajímavá situace se rozhořela v souvislosti o generaci staršími modely Galaxy S8 a Note8. Tyto telefony by již Android 10 dostat neměly – nejsou v oficiální roadmapě a již jim skončila obvyklá dvouletá garance systémových aktualizací. Zákaznická podpora Samsungu nicméně na přímý dotaz odpověděla, že tyto modely jsou pro update na Android 10 způsobilé.

s8

Otázkou je, zda se jedná pouze o neinformovanost zákaznické podpory, nebo se Samsung pomalu odhodlává prodloužit podporu systémových aktualizací na tři roky. Byla by to rozhodně zajímavá strategie, jak konkurovat např. Pixelům od Google.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku