Halepová zametla s Kontaveitovou. O finále Australian Open se utká s Muguruzaovou

29. 1. 2020, 02:07
Aktuality 12
AUSTRALIAN OPEN - Simona Halepová v Melbourne Parku za necelou hodinu smetla debutantku v grandslamovém čtvrtfinále Anett Kontaveitovou a s historicky první estonskou čtvrtfinalistkou Australian Open suverénně vyhrála i třetí souboj. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka bude na své šesté grandslamové finále útočit proti Garbiñe Muguruzaové.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová loni ve Wimbledonu senzačně získala svůj druhý grandslamový vavřín, ale od té doby se bývalá světová jednička částečně i kvůli zdravotním potížím ohromně trápila.

Trápení má však 28letá Rumunka zřejmě za sebou. Na letošním Australian Open teprve podruhé od loňského července vyhrála dva zápasy na jednom turnaji a zítra ji čeká semifinále, do nějž dokonce došla bez ztráty jediného setu.

Nasazená trojka postupně vyřadila Jennifer Bradyovou, Harriet Dartovou, Julii Putincevovou, Elise Mertensovou a dnes za 53 minut hry deklasovala dvakrát 6-1 Anett Kontaveitovou, která se před dvěma dny stala první estonskou čtvrtfinalistkou Australian Open a poprvé si zahrála grandslamové čtvrtfinále. S Halepovou prohrála jasně i potřetí.

Kontaveitová začala nadějně, v úvodním gamu si udržela čistou hrou podání. Jenže poté nastoupila Halepová se svou precizní hrou od základní čáry. Rumunka skvěle servírovala i returnovala, Estonku nutila k chybám, jediný brejkbol odvrátila a získala 11 her v řadě. Kontaveitová se sice následně vyhnula potupnému "kanárovi", ale více už utkání zdramatizovat nedokázala.

"Cítila jsem se na kurtu skvěle. Výborně jsem se pohybovala a údery mi fakt šly. Dokonalost neexistuje, ale ze svého výkonu jsem nadšená," řekla Halepová.

Vítězka French Open 2018 a Wimbledonu 2019 Halepová si v hlavní soutěži Australian Open odbývá svou jubilejní desátou účast, v semifinále je podruhé. O postup do svého celkově šestého grandslamového finále se předloňská finalistka utká s Garbiñe Muguruzaovou. Se Španělkou může srovnat vzájemnou bilanci.

Muguruzaová se po hrůzostrašné druhé polovině loňského roku před startem letošní sezony vrátila ke krajance Conchitě Martínezové a pod vedením staronové trenérky ladí svou nejlepší formu, letos má parádní bilanci deseti výher a jediné porážky.

Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička v úvodních kolech sice musela do rozhodující sady, nicméně poté přejela členky elitní desítky Elinu Svitolinovou a Kiki Bertensovou a v dnešním čtvrtfinále porazila 7-5 6-3 Anastasii Pavljučenkovovou, která prohrála i své šesté grandslamové čtvrtfinále.

Pavljučenkovová v úvodní sadě dvakrát vedla o brejk, ale ani jednou ho nedokázala potvrdit a po necelé hodině hry se nakonec radovala Španělka. Také ve druhé sadě šla ruská hráčka do vedení brejku, ani potřetí v zápase však brejk nepotvrdila a Muguruzaová poté už dominovala.

"Dokázala jsem se na podmínky lépe adaptovat. Občas je potřeba bojovat a zůstat hlavou ve hře, i když to jde ztuha. První set byl náročný a důležitý. Mám z postupu radost," řekla Muguruzaová.

Šestadvacetiletá Muguruzaová se v Melbourne dostala mezi nejlepší kvarteto poprvé. Vítězka French Open 2016 a Wimbledonu 2017 bude útočit na své čtvrté grandslamové finále, první na tvrdém povrchu.

Druhá finalistka vzejde ze souboje mezi světovou jedničkou a velkou domácí nadějí Ashleigh Bartyovou a Američankou Sofií Keninovou. Obě semifinále se odehrají ve čtvrtek.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
středeční výsledky (29. 1. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Halepová (4-Rum.) - Kontaveitová (28-Est.) 6-1 6-1
Muguruzaová (Šp.) - Pavljučenkovová (30-Rus.) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
kada.tom
hmm, zajímavé SF obsazení, doufám, že AO vyhraje Halep :-)
Reagovat
Grape
Takže dnes podle očekávání. Simona má formu a Garbine je zpět. Pořád si myslím, že z této dvojice vzejde celková vítězka. O něco více věřím Simoně.
Reagovat
Drzymalski
Výsledek je pro Kontaveit docela krutý. Simona dominovala ale výměny byly vyrovnané a dlouhé. Po špílu hýřila sebevědomím ale v SF to bude mít těžké. Mugu se vrátila do bývalé fazony a moc nekazí. Když jsem ji viděl vloni vyhazovala se jak na běžícím pásu. Síť, auty, jak to naše Ječidlo před 10 kily...
Reagovat
turista
Ano, výsledek je pro Anett až moc krutý vzhledem k tomu, že těch UE měla opravdu málo, jen nepatrně víc než Simona. A obě šetřily winnerama.
Reagovat
Cico93
Garbina ako spiaca sopka, momentálne v erupcii.
Niet tam už komu inému fandiť.
Reagovat
Mayo
Neviem ako vy ale chcem aby turnaj vyhrala víťazka zapasu Halep - Muguruza
Reagovat
FulnekUltras
zmar anglosasom
Reagovat
Elip13
I já. Která to bude je mi víceméně jedno, ale také doufám v jednu z této dvojice
Reagovat
FulnekUltras
Anett ujel psychický vlak hned na začátku.

Pořád trvám na tom, že australský ohař to doma nevyhraje.
Reagovat
SimonaHalep12
Bože, dúfam, že to celé vyhrááááá :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
baggik
To byl fičák.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist