Brož má v kapse profi smlouvu. Koho vytáhne Dukla teď?

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

Nedávno dal hned ve svém druhém utkání za A-tým Jihlavy premiérový gól. Útočník Vítězslav Brož může vyhlížet i další starty v seniorském hokeji, podepsal totiž svou první profesionální smlouvu.

Osmnáctiletý Brož zaujal trenéry napříč jihlavským klubem v závěru minulého kalendářního roku. Byl totiž vybrán za nejlepšího juniora prosince, a nejen díky tomuto novému projektu Dukly dostal vzápětí šanci v A-týmu.

Ve svém druhém utkání proti Frýdku-Místku splatil Viktoru Ujčíkovi důvěru gólem a pomohl k vítězství 5:1. Korunoval tak svůj povedený výkon a vzápětí se v Chance lize objevil ještě třikrát, průměrně odehrál přes dvanáct minut na zápas.

Na konci ledna mu pak Jihlava nabídla profesionální smlouvu. „Nečekal jsem to. Doufal jsem, že dostanu prostor třeba v pár zápasech, ale rozhodně jsem nečekal, že bych v téhle sezoně podepisoval smlouvu,“ přiznal v rozhovoru pro hcdukla.cz. „Znamená to pro mě příležitost, doufám, že se jí dobře chopím,“ doplnil.

Vítězslav Brož je šestým juniorem, který letos za Duklu nastoupil. Pravidelnou porci času dostává Tomáš Chlubna, ke čtrnácti duelům naskočili Miroslav Juda a Jakub Černohorský, jednotky startů zatím mají Josef Vyvial a brankář Ondřej Chaloupek.

Hlavní úkoly si Brož plní mezi juniory. V nejhorším týmu turnaje O Pohár DHL nasbíral dvanáct bodů (5+7) ve 28 zápasech.

„Jsme rádi, že máme šanci dostat se do play off, i když se nám ta sezona úplně nepovedla. Naším cílem je určitě urvat na konci sezony co nejlepší výsledek,“ řekl k pokračování sezony, které obstará DHL Superpohár. Do něj se výsledky z předešlé soutěže nepočítají.

Šance pro mladíky v A-týmu těší kouče juniorského týmu Štěpána Moravce: „To je důvod naší práce, aby kluci šli dál a zkusili si vyšší kategorii. Je super, že Viktor Ujčík a Karel Nekvasil jim dveře do A-týmu otevřeli. Všichni kluci, co v áčku byli, šanci chytli a byli tam opakovaně, takže spokojenost s nimi asi je,“ uvedl pro klubový web.

Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz

„Tito hráči jsou pro nás v juniorce rozdíloví a když je máme, tak jsme rádi – zvedne se kvalita zápasu, tréninku. Když A-tým zavolá, že si je bere, tak samozřejmě má přednost. Je proto dobře, že juniorka je tahle rozlosovaná a nehrozí sestup, takže s tím takto můžeme pracovat a nemusíme se ničeho bát,“ doplnil.

Povýšení do seniorského mužstva by se navíc měl brzy dočkat i další mladík. Tedy ten, který trenéry přesvědčí na konci ledna.

„Není to jen o výkonnosti, ale i o školním prospěchu. Junior měsíce je bezvadný projekt. Záleží vždycky na hráči, zda si ho vezme za své. Nyní před sebou máme vítěze, který za tím cíleně šel, a možná to bude překvapení,“ poodhalil Moravec.

Soupiska HC Dukla Jihlava

Brankáři: Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Filip Maláč.

Obránci: Zdeněk Čáp, Jakub Černohorský, Jan Holý, Daniel Kolář, Lukáš Mareš, René Piegl, Jan Pohl, Václav Půža, Robin Staněk, Matěj Vála.

Útočníci: Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Kryštof Hrala, Tomáš Chlubna, Jakub Illéš, Tomáš Jiránek, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Matěj Pekr, Michal Poletín, Josef Skořepa, Josef Vyvial, Adam Zeman, Anatolij Protasenja, Vítězslav Brož.

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz