Hlavní obsah

Je čas na novou etapu. Další tenisová hvězda končí kariéru

Moskva/Praha

Tenis přichází o další královnu. Bývalá světová jednička v deblu, vítězka Turnaje mistryň a několikanásobná grandslamová šampionka Jekatěrina Makarovová se rozhodla ukončit kariéru. Své rozhodnutí oznámila prostřednictvím sociálních sítí. „Je čas jít dál a začít novou životní etapu,“ napsala jednatřicetiletá Ruska.

Foto: Profimedia.cz

Jekatěrina Makarovová.

Článek

Tituly sbírala nejen v deblu, ale zářila i mezi singlistkami. Během své kariéry dokázala porazit mnoho hvězd jako třeba Serenu Williamsovou, Angelique Kerberovou, Simonu Halepovou či Karolínu Plíškovou. Teď se však Jekatěrina Makarovová rozhodla pověsit raketu na hřebík. Své rozhodnutí oznámila v úterý prostřednictvím sociálních sítí.

„Drazí přátelé, mám pro vás důležitou zprávu. Rozhodla jsem se ukončit svou tenisovou kariéru. Chci poděkovat všem, kteří se mnou po celá ta léta byli. Měla jsem štěstí, že jsem pracovala s nejlepším týmem profesionálů. Můj tým mi byl vždy oporou,“ napsala ruská tenistka na Instagram.

„Chci poděkovat také své rodině a přátelům, kteří tu pro mě vždy byli,“ pokračovala dál bývalá světová jednička v deblu. „Děkuji svým fanouškům za podporu, která mi dávala sílu k vítězství. Jsem vám velice vděčná. Jsem velice šťastná a jsem hrdá na svou kariéru. Je čas jít dál a začít novou etapu v mém životě,“ dodala několikanásobná grandslamová vítězka, která se na kurtech objevila naposledy loni v únoru v Dubaji.

Makarovová během své kariéry získala tři grandslamy po boku Jeleny Vesninové. Se svou krajankou ovládla French Open, US Open i Wimbledon. Spolu s Brazilcem Brunem Soarsem pak do své sbírky přidala titul z mixu z US Open. S Vesninovou se mohla radovat i z dalších úspěchů, ze zlata na olympijských hrách a z vítězství Turnaje mistryň. Dařilo se jí i ve dvouhře. Byla světovou osmičkou a vyhrála tři turnaje.

Reklama

Související témata: