Tři dny, tři beznadějně vyprodané koncerty. Ve čtvrtek potěší Uriáši Plzeň, o den později Havlíčkův Brod a v sobotu Ostravu. „Na našich třech koncertech v Česku slibujeme spoustu zábavy. Máte nejlepší pivo na světě, čeká nás vždy skvělé obecenstvo a s tím i úžasné přivítání. Moc se těšíme,“ vzkázal zpěvák kapely Bernie Show (63), který stojí za mikrofonem už od roku 1986.

Šoumen každým coulem a nezaměnitelný hlas Uriášů lituje jen jediné věci. „Škoda jen, že má česká žena Radka nemůže přijet a užít si to s námi. Brání ji v tom řada pracovních a rodinných povinností. Ale někdo přece musel zůstat doma, když je kapela na cestě kolem světa,“ posteskl si pro Blesk.cz Bernie Shaw.

Uriáši slaví padesátku, na přelomu let 1969 a 1970 se totiž z původních The Spice přejmenovali na Uriah Heep. S nápadem přišel hudební producent Gerry Bron, kterému se zalíbila záporná postava z románu Charlese Dickense David Copperfield. Bron využi l i faktu, že vánoční trh byl přeplněný Dickensovými knihami a na rok 1970 připadalo sté výročí spisovatelova úmrtí. A Uriáši pochopitelně jubileum oslaví.

Bude nové album

„Turné k našemu 50. výročí, hned po období letních festivalů, započne rokem 2021. Tohle výročí je jen jednou, takže dáváme dohromady dlouhou rozmanitou show s akustickými i elektrickými čísly, které jsme hráli za celou naši kariéru. A potom? Čeká nás nové album, které samozřejmě plánujeme natočit,“ ubezpečuje Bernie Shaw.

A protože kapela vsadila na specifický způsob přepravy mezi jednotlivými koncertními zastávkami, totiž speciálním autobusem, vzkazuje Bernie do Česka před trojicí koncertů jednoznačně. „Ahoj z autobusu! Už se na vás těšíme!“

O tom, že tento pílíř tvrdé muziky řazený do „svaté trojice“ po bok Deep Purple a Black Sabbath nezná oddechu, svědčí výčet zemí, kde se Uriáši letos zastaví a potěší své fanoušky. Během 4 týdnů navštíví kromě Česka i Slovensko, Polsko, Maďarsko, Bělorusko a Ukrajinu.

Na přelomu února a března si kapela odskočí na festival rockových legend do amerického Fort Lauderdale, aby se pak vrhla na velké ruské turné sahající od Moskvy až po Vladivostok!

Fotogalerie
10 fotografií