Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Úvod kvalifikace se vydařil, florbalisté rozdrtili Lichtenštejnsko

Start kvalifikačních bojů o MS českým florbalistům vyšel. Ve skupině F porazili v úvodním duelu Lichtenštejnsko 25:0, čímž si připsali čtvrtou nejvyšší výhru v historii. V dalším programu čeká český tým výběr Španělska.

Čeští florbalisté
zdroj: Český florbal/Martin Flousek

Sedmi body za čtyři branky a tři asistence se na jasném vítězství podílel při svém debutu v národním týmu Jakub Boček z Black Angels. Pět branek a jednu přihrávku zaznamenal další debutant a Bočkův spoluhráč z týmu superligového nováčka Jakub Renčín. Rovněž šest bodů za gól a pět asistencí nasbíral obránce Daniel Šešulka z Churu.

"Užil jsem si to hned od začátku. Spoluhráči byli fantastičtí. Stačilo nám jen se rozehrát a pak už to bylo v naší režii. Premiéra to byla perfektní," řekl devatenáctiletý Boček, který loni v květnu získal historické zlato na juniorském MS stejně jako další členové kádru v Liepaje Filip Forman (1+0) s Patrikem Šebkem (1+1) z Bohemians. 

Rovněž při svém prvním startu v reprezentaci si díky 13 úspěšným zákrokům připsal čisté konto brankář Martin Beneš ze Sparty. "Bylo to skvělé. Vždycky jsem si přál si poslechnout hymnu před zápasem a dneska se to plnilo," prohlásil čtyřiatřicetiletý Beneš.

"Zápas jsme odehráli v nové sestavě poměrně kvalitně, dali jsme dost gólů a nic jsme nedostali. Moc jsem si to užil," doplnil Beneš. Na turnaji chybí řada stabilních reprezentantů v čele s kapitánem Matějem Jendrišákem, kteří odmítají pod trenérem Kettunenem hrát.

Rekordním vítězstvím české reprezentace zůstává výhra 35:0 nad Lichtenštejnskem z kvalifikace MS z února 2016. Ta překonala výsledek 34:0 s Nizozemskem z února 2014 z Nijmegenu. Na stejném místě Češi rozdrtili Velkou Británii 27:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články