„Spáchali zvlášť závažný zločin znásilnění a přečin omezování osobní svobody. Obžalovaný se odsuzuje k úhrnému trestu odnětí svobody v trvání šesti roků, obžalovaná k trestu 5,5 roku,“ uvedl předseda senátu Krajského osudu v Plzni Přemysl Špicar.

Oba Poláky čeká též vyhoštění na 10 let, zdravotní pojišťovně musí uhradit 6,5 tisíce korun. Poškozená Řekyně Alexandra chtěla odškodnění pět milionů korun. Toho se ale musí domáhat občanskoprávní cestou.

Brutální piknik

Nechutný incident se odehrál v dubnu 2017 na okraji plzeňských Radčic. Trojice, která se znala z práce, nejdříve popíjela, pak vyrazila na piknik. Tam se Robert zeptal Alexandry, jestli nechce sex ve třech.

„Povalil ji na zem, několikrát ji udeřil do obličeje a zkroutil jí ruce za záda. Obžalovaná ji svázala gumolanem s kovovými háky na konci. Poté poškozenou přinutil Robert H. k orálnímu sexu,“ uvedl státní zástupce Roman Šustáček.

Znásilnili ji oba

Malgorzata pak Řekyni ohrožovala nožem, vyhrožovali jí, že ji zabijí a zakopou dva metry pod zem. Zděšená oběť nedporovala. „Když poškozená zkolabovala, otočil ji Robert H. na kolena a donutil k pohlavnímu styku,“ popisoval Šustáček. Nakonec musela Alexandra orálně uspokojit i Malgorzatu.

Poté ji svázanou nacpali do auta a z místa odjeli. Alexandře se podařilo na semaforech vyskočit a křičela o pomoc. Oba Poláci sice utekli za hranice, nakonec ale skončili u nás v cele. Mezi tím se stačili rozejít, a oba se shodli, že v dobrém to nebylo.

Pět milionů nedostala

„Je mi to moc líto,“ tvrdili svorně oba u soudu  „Byl jsem zfetovaný a opilý,“ vysvětloval Robert. Malgorzata zas, že se partnera bála, a jen ho poslouchala.

Zdeptaná Alexandra chtěla odškodnění pět milionů, o to se ale musí dál soudit. Verdikt je pravomocný jen u Roberta, Malgorzata si ponechala, stejně jako státní zástupce, lhůtu na rozmyšlenou.

VIDEO: Poláci Malgorzata R. a Robert H. u Krajského soudu v Plzni.

Video
Video se připravuje ...

Poláci Malgorzata R. a Robert H. podle obžaloby znásilnili na pikniku v Plzni řeckou kolegyni. Romana Vébrová