Tomáš Souček odchází do West Hamu | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Souček odchází do West Hamu

Záložník Slavie Tomáš Souček opouští sešívané a odchází do anglického West Hamu.

Dlouholetá opora Slavie Tomáš Souček opouští sešívané a odchází do anglického West Hamu. V londýnském celku bude slávistický odchovanec působit na půlročním hostování s povinnou opcí, pokud se West Ham zachrání v Premier League.

„Za půlroční hostování dostane Slavie 4,5 milionu euro, v případě aktivování opce pak klub získá dalších 16,2 milionu eur. Nadšení i smutek současně. Tomáš nám bude hrozně chybět jako kapitán, hráč i člověk. Bude těžké ho nahradit. Je to skvělá vizitka Slavie i českého fotbalu," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Tomáš Souček je odchovancem sešívaných a Slavii opouští po dlouhých čtrnácti letech. „Byl jsem ve Slavii strašně šťastný. Říkal jsem si, co může být ještě lepšího, hraní ve Slavii mi umožnilo prorazit do nároďáku a nemohl jsem být po fotbalové a osobní stránce šťastnější," přibližuje dosavadní kapitán Slavie. „Vyskytla se ale tahle velká výzva, já jsem před sebe dal pro a proti a rozhodl jsem se, že tu výzvu chci přijmout. Probrali jsme to a myslíme si, že je nyní ten pravý čas k tomu zkusit si cizinu, zvlášť když se jedná o anglickou ligu, kterou já mám odmala úplně nejradši. Chci si tím prožít svůj sen. Faktory pro odchod tak převážily i skutečnost, že odcházím z milované Slavie,“ dodává Tomáš Souček.

Aktuálně

Ženy oslavily Triple Double!

30. 5. 2024
Slávistky zakončily ligovou sezónu vítězným zápasem proti Slovácku v Horních Měcholupech. Po utkání zvedly nad hlavu a mohly oslavit svůj 23. mistrovský titul. Užijte si znovu tento okamžik díky záběrům z kamer.

Květen plný podpory lidí se speciálními potřebami

30. 5. 2024
Každý měsíc se zaměřujeme na různou problematiku nebo skupinu lidí, která si zaslouží naši pozornost a pomoc. V květnu jsme se v rámci aktivit společenské odpovědnosti, soustředili na podporu lidí se speciálními potřebami.

Slavia je v TOP HOTELu Praha jako doma

29. 5. 2024
SK Slavia Praha využívá služeb wellnessu v TOP HOTELu Praha. Pravidelné návštěvy týmu dorostenek jsou nedílnou součástí relaxačního programu.

Další články