Asociace ligových klubů házené má nového partnera pojišťovnu Merkur Versicherung AG

Novým partnerem Asociace ligových klubů házené se od února 2020 stává pojišťovna Merkur Versicherung AG.

Novým partnerem Asociace ligových klubů házené se od února 2020 stává pojišťovna Merkur Versicherung AG. V  úterý 28. ledna 2020 v Praze to oznámili předseda ligové asociace Jan Schneider společně s prokuristou společnosti Siegfriedem Laferem a jednatelem českého zastoupení Františkem Wagnerem.

SportovniListy.cz byly na místě děje ...



Partnerství s nejstarší rakouskou pojišťovnou umožní Asociaci ligových klubů házené realizovat projekty na podporu propagace házené, zejména pak nejvyšší mužské soutěže STRABAG Rail Extraligy.

Jak říkám ...



„Marketingové spojení s takto silným partnerem nám do budoucna umožní investovat více prostředků do propagace házené, která je sice tradičním a úspěšným sportem, výrazné finanční podpory se jí však dosud příliš nedostávalo“, řekl k uzavřenému partnerství předseda ligové asociace Jan Schneider.

Součástí nové spolupráce mezi Asociací ligových klubů házené a pojišťovnou Merkur Versicherung AG je také uzavření smlouvy o skupinovém úrazovém pojištění pro členy do 18 let.

Jak říkám ...



„Merkur pojišťovna je po celá desetiletí průkopníkem a inovátorem v odvětví pojišťovnictví, speciálně v oblasti týkající se prevence zdraví. Silné spojení se sportem  a pohybem je v modelu společnosti hluboce zakořeněno. Prototyp funkce vrcholového sportu by měla být využita k tomu, aby se mládež i dospělí nadchli pro aktivní životní styl a tím sami přispěli k prevenci vlastní zdravotní péče”, řekl Siegfried Lafer za Merkur Versicherung AG. Asociace ligových klubů házené tak v uzavřeném partnerství nezíská jen prostředky k rozvoji sportu, ale také zajímavý produkt k ochraně mladých hráčů.

„Házená je sport, ve kterém se hráči a míč pohybují ve všech směrech velkou rychlostí na poměrně malém hřišti. Je to také sport, u kterého často dochází k fyzickému kontaktu mezi hráči. Z těchto důvodů se velmi často objevují zranění končetin. Jsem rád, že se nám pro všechny začínající házenkářky a házenkáře podařilo se společností Merkur připravit doplňkové úrazové pojištění, a to za vysoce nadstandardních podmínek“, dodal  předseda Jan Schneider.


(ps, alkh.cz, SportovniListy.cz, foto: Petr Skála)