Zdroje DC Meanwell

Zdroje DC Meanwell

Poptávka po zdrojích s vyšším výstupním napětím neustále sílí, ale kvalitních produktů je stále pramálo. Z těchto důvodů představil před nedávnem novou řadu svých zdrojů s vyššími hladinami DC výstupu pro specifické aplikace přední světový výrobce spínaných zdrojů MEAN WELL.

V současné době se používají nejčastěji napájecí zdroje s hladinami výstupů podle SELV. Jde například o 3,3/5/12 V pro napájení osobních počítačů, 19 až 24 V u adaptérů přenosných počítačů a 12/24/48 v průmyslu. Dnešní trh si ale žádá ještě silnější napájecí zdroje. Zdroje nad 48 V se využívají v aplikacích pro generování UV záření nebo v laserové technologii. Donedávna nebyli odpovídající zdroje s vyšším výstupem dostupné. Zdroje MEAN WELL se tak rozrostli o další řadu, která vše zmíněné umožňuje. Spínaný zdroj CSP3000 je patří do 3 kW kategorie AC/DC se vstupem širokým 180 až 264 V AC a nabízí na výstupu stejnosměrného napětí 120, 250 nebo 400 V, a to dle vybraného modelu. Tyto zdroje napájení jsou konstruovány pro pracovní teplotu až do 70 °C a jsou vybaveny vnitřním regulátorem chlazení. Deklarovaná účinnost zdroje je až 93 %.

Zdroj CSP-3000 má spoustu funkcí. Mezi ně patří nastavitelnost výstupu, dálkové ovládání, dále zdroj nabízí možnost paralelního spojování vícera zdrojů, čímž docílíme většího výkonu. V neposlední řadě představuje pro napájení podpůrné nebo řídící elektroniky pomocný napěťový výstup – 12 V/0,4 A). Pomocí svorek PC, potažmo PV, lze nastavit maximální hodnotu výstupního proudu. To u zdroje MEAN WELLL CSP-3000 lze udělat třemi způsoby. Buďto ručně nastavovacím prvkem, nebo stejnosměrným napětím ve dvou režimech jemnosti. Prvním režim jemnosti je 20 až 100 %, druhým pak 8 až 100 %. Režim 8 až 100 % navíc dovoluje nejen širší řídící rozsah, ale také poskytuje lepší dynamickou odezvu zdroje při změně požadavku. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv režim pro nastavení maximálního výstupního proudu, vždy je možné tak učinit buď ručně, nebo řídícím napětím ve svorce PC.

Pokud plánujete zátěž větší než 3 kW, lze spojit paralelně až tři CSP zdroje. Jde tak poměrně jednoduše vytvořit celkový výkon až úctyhodných 9 kW. Zdroje MEAN WELL CSP-3000 jsou chráněny proti zkratu na výstupu, přetížení proudovému i tepelnému, proti působení externího napětí na výstup i ochrannou před selháním chlazení. Proti nadproudu je použita ochrana typu omezení proudu na krátkou dobu s následnou deaktivací výstupu. To v případě, že přetížení v určitém intervalu neodezní.

Zdroje napájení MEAN WELL CSP najdou uplatnění ve výrobě, ať už v řízení, či automatizaci, ve zkušebních měřících aplikacích, v laserových UV technologiích, zahořovacích procesech a v podobných segmentech průmyslu. Na tyto zdroje je poskytována záruka 5 let.

Pokud patříte mezi ty, kteří hledají kvalitní zdroje s vyšším výstupním napětím, již hledat nemusíte. Zdroje MEAN WELL CSP-3000 totiž obstojí i v těch nejnáročnějších podmínkách. Pro více informací, nejen o tomto zdroji, nás neváhejte kontaktovat. Kvalitní zdroje MEAN WELL naleznete jedině na webové adrese www.eshop-meanwell.cz.

Článek Zdroje DC Meanwell byl publikován 29. ledna 2020 v 19.45 v rubrice Technologie. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...