Packy místo lajků

Sociální síť pro zvířata Animal Breath propojí chovatele a pomůže útulkům i ztraceným psům.

Přestože konfrontace názorů, debaty nad politickými tématy nebo sdílení fotografií ze soukromí jsou dnes zcela běžné činnosti, ne každý sociálním sítím propadl. Jiné je to ale s domácími mazlíčky. Jejich fotografie sdílejí majitelé rádi a na Facebooku i Instagramu bychom našli tisíce čistě zvířecích profilů. Nyní se zvířecím milovníkům otevírá nový svět – přichází totiž sociální síť Animal Breath zaměřená čistě na domácí mazlíčky. Ať už máte pejska, kočku, králíka, morče, nebo třeba pavouka, Animal Breath nabízí prostor, kde se lidé mohou spojit s dalšími majiteli  zvířat a vyměňovat si zážitky, videa či fotografie svých zvířecích přátel.

Zvířecí síť je prozatím koncipovaná pro 12 druhů zvířat, další druhy ale stále přibývají. Kromě vytvoření fotogalerie zvířete se majitel díky tematickým skupinám může spojovat s podobně založenými lidmi a diskutovat s nimi radosti i starosti se svým mazlíčkem.

Právě budování komunity majitelů zvířat byl jeden z důvodů, proč Animal Breath vznikl. „Postupně navíc vytváříme platformu, kde majitelé najdou vše, co je zajímá a co k chovu potřebují. Připravujeme encyklopedii plnou informací, rady odborníků, seznam nejbližších veterinářů či služeb a akcí pro konkrétní zvíře v jeho okolí,“ popisuje zakladatel Animal Breath Jakub Zajíček.

Cílem podle Zajíčka je, aby chovatelé našli vše jednoduše, rychle a na jednom místě. Kromě webové verze si proto každý může zdarma stáhnout aplikaci Animal Breath přímo do svého telefonu. Aplikace už nyní propojuje několik tisíc majitelů a každým dnem jejich počet narůstá.

Aplikace pro ztracené psy

Přestože Animal Breath nabízí především zábavu a informace, je aplikace velmi užitečná i ve chvíli, kdy se majitelům ztratí pes. Od začátku letošního roku totiž platí povinnost označování psů identifikačním čipem, a právě s kódy z těchto čipů aplikace pracuje.

„Identifikačním čipem je dnes označena většina psů. Problém je v tom, že zatím neexistuje centrální databáze, kam by se očipovaní psi mohli registrovat. Údaje jsou proto zaznamenány v řadě různých menších databází podle toho, kam je majitel či veterinář zapsal. Aplikace Animal Breath se ale umí spárovat se všemi dostupnými databázemi, prověřit je a nálezci promítnout dostupné informace o majiteli psa, ať už je zapsán kdekoli,“ popisuje spolutvůrce sítě Filip Zajíček. Aplikace je tak přínosná nejen pro samotné majitele, ale například i pro odchytové služby, policii a další instituce, které se ztracenými psy nejčastěji zabývají.

Na pomoc útulkům

Hledáním zaběhnutých psů ale pomoc pro zvířata u Animal Breath nekončí. Další přesah sociální sítě, který tvůrci připravují, se týká psích útulků. Pro ně bratři Zajíčkovi v rámci Animal Breath připravují ucelenou platformu, kde budou útulky moci zařazovat psy do databáze, která podle zvolených parametrů propojí zvířata a jejich původní, případně nové majitele. Zájemcům o pomoc navíc umožní na jednotlivé psy finančně přispět.

Marta Molínová

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.