Vstupenky online

Dorostenci na ODM: Měli jsme na bednu, hodnotí Tobola. Rigo má zlato

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 29.01.2020

Minulý týden se v Karlovarském kraji uskutečnila Olympiáda dětí a mládeže. Na hokejovém turnaji nechyběli ani zástupci Vsetína. Matyáš Adámek, Matěj Juráň, Matěj Šedlbauer, Tomáš Tobola a Lukáš Vilém reprezentovali Zlínský kraj, jenž skončil na krásném šestém místě. „Kdyby někdo řekl, že budeme na konci hrát o páté místo, tak to bereme,“ hlásí Tobola. Šimon Rigo jakožto rodák z Nového Jičína reprezentoval kraj Moravskoslezský, který si z Chebu odvezl zlaté medaile.

„Na akcích jako Olympiáda dětí a mládeže se můžu poměřit s klukama z ostatních krajů v bruslení i v dalších hokejových dovednostech. Seznámili jsme se tam s kluky z jiných výběrů, celkově tam byla super parta. Kromě všeho sportovního dění se mi líbily i ceremoniály. Jak zahajovací, tak ukončovací byly pojaty pěkně, moc se mi to líbilo," podělil se o své zkušenosti a zážitky z akce útočník Tomáš Tobola.

Oproti mistrovským zápasům dorostu je hra v krajském výběru jiná. Hokejisti se sice znají, většinou však neměli možnost se potkat mimo led. Když proti těm klukům hraju, tak je vlastně znám, což je potom příjemné i pro spolupráci v jednom týmu. Je to takové pěkné, že se s nimi můžu pozdravit nebo hrát v jedné lajně."

Měli jsme čas i na nějakou zábavu, ale program byl hodně náročný," prozrazuje. S nadšením nám povyprávěl taky jednu historku. V našem týmu byl brankář ze Zlína, který vzal hasičák a utíkal s ním po celém patře a schovával ho k nám do skříně. Paní, která to tam měla na starosti, ho hledala a našla ho teda u nás ve skříni. Takže to i trenéři pak měli pěkné, no…"

Celý turnaj odehráli hokejisté Zlínského kraje v Chebu, městě vzdáleného 40 kilometrů od hlavního dějiště olympiády. „Cheb je pěkné město, nebylo to tam vůbec špatné. Většinu času jsme však strávili na zimáku, ubytovaní jsme pak byli na internátě," popisuje.

A co samotný turnaj? Jaké byly zápasy a předvedený výkon hráčů ze Zlínského kraje? „Nejtěžším soupeřem byl Olomoucký kraj, ale zase jsme si na něj i nejvíc věřili. Všechny zápasy ve skupině vyhrál a my jsme ho pak v tom poslední porazili. Hráli jsme dobře. Jen jsme v některých zápasech občas trochu vypustili některou třetinu, což nám v důsledku vzalo body. S šestým místem na turnaji jsme ale spokojení. Jak říkali i naši trenéři – kdyby někdo řekl, že budeme na konci hrát o páté místo, tak to bereme. Nicméně si myslím, že jsme měli na bednu.

Šimon Rigo: „Měl jsem i horečky, onemocnělo nás víc.“

Jak se vám na Olympiádě dětí a mládeže líbilo? Jak akci hodnotíte?
Líbilo se mi tam moc. Hráli jsme jako tým a navzájem si pomáhali. Hlavní je, že jsme bojovali. Už od začátku jsme měli na víc a jak se říká, jak nastoupíme na zatáčku, tak s tím i končíme. Mám na mysli se zlatou medailí na krku. Měl jsem i horečky, ale i tak jsem dál hrál, ale pak nás onemocnělo víc. Hlavně jsem pomáhal týmu, ale medaili jsme urvali a máme zlato.

Jak moc si zlaté medaile vážíte?
Vážím si toho strašně moc,vyhrát zlatou medaili je nepopsatelný pocit. Chtěl bych hlavně poděkovat týmu za to, s jakým nasazením jsme do toho šli. Vyhráli jsme všechny zápasy, jsem z toho nadšený.

banner pod článkem