Kolář i Kopřiva v Quimperu vyřadili nasazené soupeře a postoupili do čtvrtfinále

30. 1. 2020, 17:27
Aktuality 2
CHALLENGER QUIMPER - Čeští tenisté byli dnes v osmifinále challengeru stoprocentní, když vyřadili nasazené soupeře. Vít Kopřiva porazil Rusa Alexeje Vatutina a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum. Zdeněk Kolář si vyšlápl na bývalého 23. hráče světa Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze.
Zdeněk Kolář

Vít Kopřiva na svém druhém letošním turnaji neztratil ve třech zápasech ještě ani set, i když pokaždé čelil papírovému favoritovi. Postupně porazil Srba Pedju Krstina, Francouze Tristana Lamasineho a dnes zdolal 7-6 7-6 šestého nasazeného Rusa Alexeje Vatutina.

Postupem do čtvrtfinále dvaadvacetiletý Kopřiva vyrovnal své maximum z loňské antuky v rumunském Sibiu. O premiérové semifinále si zahraje s o dva roky starším Turkem Cemem Ilkelem, který otočil zápas proti domácímu Constantinu Lestiennemu ze stavu 4-6 a 3-5.

Zdeněk Kolář na prvních třech akcích nové sezony vyhrál jen jeden zápas, v Quimperu však vyřadil už dva soupeře. Nejprve potvrdil roli favorita proti domácímu Manuelu Guinardovi a dnes si vyšlápl i na nasazenou jedničku Guillerma Garcíu-Lópeze

Třiadvacetiletý Kolář porazil o třináct let staršího Španěla, který býval 23. hráčem světa, 6-4 6-3, i když v obou setech nepotvrdil svůj úvodní brejk.

Ve čtvrtfinále se Kolář utká s francouzským vrstevníkem Maximem Janvierem, jehož v jediném vzájemném duelu předloni na antuce v Sopotách zdolal 2-1 na sety.

• CHALLENGER QUIMPER •
Francie, tv. povrch, 46.600 eur
čtvrteční výsledky (30. 01. 2020)
• Dvouhra - osmifinále •
Kolář (ČR) - García-López (1-Šp.) 6-4 6-3
Kopřiva (ČR) - Vatutin (6-Rus.) 7-6(2) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
jurasekh
Oběma klukům blahopřeji! Jsou to dobré výsledky. Tak jen dál a vzhůru!!! (oba kluky znám od jejich 10 let, jsou to skromní a slušní hoši a dobří tenisté; kéž by se jim dařilo stále víc, držme jim palce!)...
Reagovat
darek.vrana
Hlavně Kopřivovy výhry nad Lamasinem a Vatutinem jsem teda vůbec nečekal. Třeba z něj ještě něco bude, přál bych mu to, vypadá sympaticky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist