Close search

Pracovní rutina podle zakladatele Facebooku: Jak tráví svůj den miliardář Mark Zuckerberg?

Facebook Zdroj: Facebook

Miliardář a zakladatel sociální sítě Facebook, Mark Zuckerberg, je skutečně pracovně vytíženým člověkem, jelikož řídit společnost, jejíž produkty využívají desítky milionů lidí po celém světě, zabere hodně času. Jeden z nejbohatších lidí na světě, jehož majetek se odhaduje na 82,6 miliardy dolarů (1,86 bilionu korun) ale každý den ráno vstává, aby se stejně jako většina dospělých lidí pustil do svých pracovních povinností. Jak ale vypadá jeho běžný den, kdy musí stihnout péči o rodinu a zároveň řídit nadnárodní společnost?

Je samozřejmé, že jako CEO jedné z nejvlivnějších společností současnosti, má Zuckerberg mnoho manažerů a asistentů, kteří mu každý den pomáhají se splněním mnoha dílčích úkolů, na které by si šéf Facebooku sám nejspíš čas už nenašel. Je známo, že Zuckerberg si dokonce vydržuje tým dvanácti lidí, kteří mají na starosti jeho sociální sítě a zveřejňují příspěvky, které následně vidí miliony lidí. Miliardář se ale každý den věnuje mnoha činnostem, které jsou s chodem společnosti spojené. Jak vše stíhá?

Ranní rutina

Zuckerberg přiznává, že není ranní ptáče jako například Tim Cook, šéf společnosti Apple, který vstává každý den ve 3:45 v noci. CEO Facebooku si nastavuje budík na osm hodin ráno a po probuzení si okamžitě projde své sociální sítě jako Facebook, Messenger, nebo WhatsApp. Poté, co si vyřídí ráno první pracovní záležitosti, tak se jde proběhnout. Zuckerberg uvádí, že se snaží posilovat, nebo chodit běhat alespoň třikrát týdně a někdy si jako společnost k rannímu tréninku vezme i svého psa plemene Komondor, který se jmenuje Beast (pozn.red.: Zvíře, Bestie).

Šéf Facebooku přiznává, že na tom, co si dá ke snídani mu zase tolik nezáleží. Vždy údajně sní něco, co najde doma v lednici. Jakmile po ranním jídle vklouzne do svého typického oblečení, které se skládá z pohodlných kalhot a obyčejného šedého trička, vydává se do sídla Facebooku. Jeho styl oblékání se na internetu těší zájmu mnoha jeho příznivců, kteří jej nazvali Zuckerbergovou uniformou a v jednom rozhovoru z roku 2014 miliardář přiznal, že nechce svůj život zatěžovat tím, že každý den bude dělat mnoho malých rozhodnutí, jako co si dát ke snídani, nebo co si vzít na sebe. Vzhledem ke své zaneprázdněnosti se tímto způsobem snaží zjednodušit si život.

Vzhůru do kanceláře

Zuckerberg tráví každý týden v sídle Facebooku okolo 50 až 60 hodin. Sám ale tvrdí, že o sociálních sítích přemýšlí neustále a v myšlenkách pracuje, i když je mimo kancelář. „Hodně času trávím tím, že přemýšlím o tom, jak lépe propojit lidi z nejrůznějších částí světa. Většinu z toho ale nedělám v kanceláři ani když jednám s dalšími lidmi,“ uvedl Zuckerberg v rozhovoru pro CNN. On sám ale často potřebuje pomoci se spravováním svých vlastních sociálních sítí. Zuckerberg má tým dvanácti lidí, kteří zveřejňují jeho příspěvky, nebo mažou nevhodné komentáře.

Když se Zuckerberg nevěnuje práci, zabývá se studiem čínštiny. Jeho manželka Priscilla Chan je totiž původem z Číny a šéf Facebooku jednou uvedl, že se jazyk učí také proto, aby mohl s rodinou své ženy mluvit čínsky. Miliardář je také velikým příznivcem literatury, v roce 2015 si dokonce dal za úkol přečíst vždy jednu knihu za dva týdny. Stejným milovníkem literatury je i slavný zakladatel společnosti Microsoft, Bill Gates. Tento miliardář je mimo jiné známý tím, že ročně běžně přečte přes 50 knih.

Svět jako na dlani

Když Zuckerberg netráví svůj den v kanceláři, tak se většinou vydává do zahraničí. V posledních letech jej čekalo mnoho jednání a setkávání s významnými světovými lídry. Zakladatel Facebooku se svojí ženou například navštívil v Římě papeže Františka. Setkal se také s prezidentem USA, Donaldem Trumpem, nebo s lídrem Francie, Emmanuelem Macronem.

Kromě cestování po světě za světovými lídry si ale také užívá společně strávený čas s rodinou. Minulé léto se s manželkou Priscillou kochal krásami Říma, nebo obdivoval galerii Louvre v Paříži. Zuckerberg ale samozřejmě nezapomíná ani na zbytek své rodiny a věnuje se svým dvěma malým dcerám, Max a August.

PODÍVEJTE SE, JAK TRÁVÍ SVÉ DNY MILIARDÁŘ MARK ZUCKERBERG:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu