TIP REDAKCE: Jarní čtyřlístek nejočekávanějších rockových alb

Hollywood Undead - Forum Karlín, 2018 | Foto: Michael Klemm, MonsterMusic

Bilanci toho nejlepšího, co vyšlo v roce 2019, naše redakce sesumírovala už na konci loňského roku. Je čas se kouknout na zoubek i tomu, co nás čeká letos na jaře. Dáte přednost Green Day, Hollywood Undead, Pearl Jam nebo Ozzy Osbournovi?

Green Day – Father Of All… (7. února)

Revolution Radio z roku 2016 se letos dočká svého následovníka. Father Of All… vyjde za pár dní. Tracklist alba se skládá z deseti skladeb a dohromady mají něco přes dvacet šest minut. Půjde tak o nejkratší album v historii Green Day. Podle vyjádření Billie Joe Armstronga se texty opírají především o téma života a smrti.

Čtěte také: Rock for People 2020 zná první headlinery. Přijedou Green Day, Fall Out Boy, nebo Weezer

Z trojice vydaných singlů Father Of All…, Fire, Ready, Aim působí zatím nejsilněji nejnovější singl Oh Yeah, kde kapela vsadila na svůj ozkoušený recept. Oh Yeah je velmi melodická skladba nabitá energií s jednoduchým zapamatovatelným refrénem. Rozhodně takto velmi úspěšně míří i na hitparády v rádiích.

Hollywood Undead – New Empire, Vol. 1 (14. února)

Hollywood Undead o sobě dali vědět po delší odmlce už na podzim loňského roku. Netrvalo dlouho a byl znám i termín vydání nejnovější řadovky. Svátek toho dne tedy nebudou mít jen zamilovaní, ale i všichni jejich posluchači.

Fotoreport: Hollywood Undead, 18. 4. 2019, Tipsport arena, Praha

Všechny tři postupně zveřejněné novinky Empire, Time Bomb a Already Dead říkají jen jedno – rozhodně nepůjde o žádnou romantiku, ač k tomu datum vydání možná vybízí. Nemrtvým z Hollywoodu rozhodně ironie nechybí. Podle vlastních slov chtěli vyzkoušet něco nového, ale zároveň takového, aby to hladce zapadlo mezi vše ostatní, co během let vydali.

Ozzy Osbourne – Ordinary Man (12. března)

Ozzy Osbourne se již delší dobu pere se zdravotními problémy, s nimiž se nedávno svěřil a uvedl, že trpí Parkinsonovou chorobou. I přes tuto zdravotní překážku vydává v pořadí své dvanácté album Ordinary Man.

Čtěte také: TIP REDAKCE: 5 aspektů, jimiž se Ozzy Osbourne nesmazatelně zapsal do historie

Obyčejného muže od neobyčejného hudebníka produkuje Andrew Watt. Ten spolupracoval s hudebními špičkami jako jsou Post Malone, Lana Del Rey, tragický zesnulý Avicii či Blink-182. Po výčtu těchto jmen jen těžce odhadovat, s čím novým se vytasí právě Osbourne, ale na svou desku si ku pomoci přizval k základní sestavě, kde figuruje i již zmiňovaný Watt i Duffa McKgana (Guns N‘ Roses), Chada Smitha (Red Hot Chili Peppers). Na nově vydané baladě Ordinary Man hostuje Elton John.

Pearl Jam – Gigaton (27. března)

Gigaton, tak se jmenuje nejnovější album od Pearl Jam, které bude následovníkem Lightning Bolt z roku 2013, které získalo i uznání od porotců Grammy. Vyjde 27. března a vůbec poprvé o něm promluvil kytarista Stone Gossard na rádiu Beats 1.

Čtěte také: Pearl Jam v Praze uctili Václava Havla a dvakrát přidávali

Gossard dále prozradil, že vůbec první singl z chystaného Gigaton představuje vnější okraj něčeho, co ještě nezkusili a vydávají se tak novým směrem, ale fanoušci rozhodně nemají očekávat, že zbytek nahrávky jde podobným směrem. Najdou se zde dle jeho slov i klasické rockové písně. Zveřejněná Dance Of The Clairvoyants například poněkud připomíná tvorbu kapely Kings Of Leon.


Napište komentář

Karolína Kaufmann
O Karolína Kaufmann 360 Článků
Hudba je život! I po těch letech se jí nevzdávám ani teď, kdy už je v dosavadním životě těžší si na ni udělat pořádně čas a věnovat se jí. Miluju punkrock, rock (na tom jsem vyrostla), určité odnože metalu, ale stejně tak mám občas chuť na vážnou hudbu nebo ska. Prošla jsem přes iPunk.cz, MonsterMusic.cz, musicserver.cz a nyní jsem zpátky v Monsteru, který mi je nebližší.