Hlavní obsah

Nejsledovanější bitva je tu! Čaroděj bude čelit partě sprinterů

Praha

Nedělní večer přiková k obrazovkách většinu USA, přenosy ze Super Bowlu tradičně boří statistiky nejsledovanějších pořadů. Finále NFL v americkém fotbale z Hard Rock Stadium v Miami se bude vysílat ve 180 zemích světa včetně Česka (od půlnoci na Sport 1) a svede týmy Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Quarterback Kansas City Chiefs Patrick Mahomes při tréninku před nedělním Super Bowlem proti San Francisku 49ers.

Článek

V průměru za 6000 dolarů (přes 130 000 korun) uvidí fanoušci tradičně sledovanou poločasovou show letos v podání Jennifer Lopezové a Shakiry a zejména souboj o Lombardi Trophy a prsteny pro vítěze. Kdo by k nim měl mít blíž? Prognózy mírně favorizují Kansas.

Hvězdou Chiefs je 24letý quarterback Patrick Mahomes. Před třemi lety byl draftován jako desátý, ale rychle začal předvádět úchvatné kousky, pro které mu spoluhráči přezdívají Magic.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Another day closer… #WeReady - 📺: #SBLIV | Sunday 6:30pm ET on FOX 📱: NFL app // Yahoo Sports app

Příspěvek sdílený NFL (@nfl),Led 31, 2020 v 5:32 PST

Už vloni byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem, ale Kansas se zastavil těsně před Super Bowlem. Letos už město žije účastí v titulové bitvě po 50 letech. „Strašně ten zápas chceme vyhrát. Nejen kvůli sobě, pro celé město, které za námi stojí, i když se nedaří,“ burcuje Mahomes, který byl na střední škole i skvělým baseballistou a byl draftován také do MLB.

„Kdyby zůstal u baseballu, dnes bychom ho obdivovali v Major League, kdyby se rozhodl pro basketbal, byl by v NBA,“ říkal o něm pro web bleacherreport.com jeho parťák z univerzity Texas Tech Nic Shimonek.

Mahomesův protějšek Jimmy Garoppolo má o tři roky víc a doma už dva prsteny pro vítěze Super Bowlu. Jenže ty získal jako náhradník Toma Bradyho v týmu New England Patriots. Teď bude na hřišti a legendární Brady mu před finále poslal stručnou zprávu: „Běž a vyhraj to.“

Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports, Reuters

Quarterback San Francisco 49ers Jimmy Garoppolo ve finále konference NFC proti Green Bay Packers na stadionu Levi's.

Hra San Franciska tolik nestojí na jeho pasech, 49ers se vyznačují skvělou defenzivou a útokem po zemi.

„Někomu se to možná nelíbí, ale když máte hráče, kteří by klidně mohli běžet sprinterskou štafetu na olympiádě, je to logické,“ říká kouč San Franciska Kyle Shanahan. Jeho otec Mike už dvakrát jako kouč Super Bowl vyhrál s Denverem, teď je řada něm.

Rychlostí ale disponuje i kádr Kansasu, vždyť receiver Tyreek Hill umí stovku po deset sekund, doma má zlato z juniorského mistrovství světa se štafetou a nevzdává se myšlenek na start na olympiádě v Tokiu.

Reklama