Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Florbalisté zvládli kvalifikaci na MS bez zaváhání. Na závěr si poradili s nepříjemným Nizozemskem

Proti Nizozemcům se trápili, ale po třetí výhře ze tří zápasů se mohou nakonec radovat ze splněné povinnosti. Čeští florbalisté zvítězili vysoko 7:1 na závěr kvalifikace mistrovství světa v Liepaje a mohou se těšit na šampionát v Helsinkách. Svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena ale překvapivě prohrávali 0:1 ještě do 39. minuty.

Radost českých florbalových juniorů
zdroj: twitter.com/ceskyflorbal

V sobotu je čeká od 18:00 SEČ ještě finálový duel s vítězem skupiny F Lotyšskem. Postup na MS si zajistí ještě třetí tým z Liepaje z utkání mezi Německem a Španělskem.

Nizozemsko v roce 2014 rovněž na kvalifikaci v Nijmegenu Češi rozdrtili 34:0, což je jejich druhá nejvyšší výhra v historii. Předtím v roce 2005 v Salcburku zvítězili 14:0, ale tentokrát jim soupeř dlouho odolával.

V polovině úvodní třetiny se Nizozemci při vyloučení Davida Šimka dostali do vedení díky brance Tobiase Van't Hoffa. Gólman Arvid Vonk, který si v utkání připsal 45 úspěšných zákroků, neinkasoval přesně 39 minut. Potom během 43 sekund otočili stav Matyáš Šindler a Jakub Boček.

V závěrečném dějství přidali Češi pět branek – dvakrát se prosadili Jakub Kolstrunk a Martin Kisugite, jednou se trefil Mikuláš Krbec. "Nemyslím si, že by nás Nizozemci něčím překvapili. Bylo to naší vysokou neúspěšností střelby. Byly tam i docela kvalitní střely, ale musím pochválit nizozemského brankáře. Opravdu asi dneska vstal dobrou nohou z postele a byl neuvěřitelný," komentoval Kisugite dlouhé čekání na český gól pro web Českého florbalu.

"Neřekl bych, že bychom propadali nějakým depresím nebo něco takového. Čekání na gól bylo strašně dlouhé a díkybohu, že jsme to protrhli aspoň před koncem druhé třetiny. Ve třetí už by to možná bylo trošku s křečí a už by se to neotáčelo tak snadno," doplnil útočník švédského Höllvikenu.

"Ti kluci dlouho vedli 1:0, byli v euforii, jezdili, měli neskutečný počet bloků a gólman neskutečný počet zákroků. Už se do toho nehrálo tak snadno, jak by se dalo na první pohled říct," dodal Kisugite.

Kvalifikace mistrovství světa florbalistů v Liepaje (Lotyšsko):

ČR - Nizozemsko 7:1 (0:1, 2:0, 5:0)

Branky: 49. a 60. Kolstrunk, 58. a 59. Kisugite, 39. Šindler, 40. Boček, 53. M. Krbec - 10. Hoff. Rozhodčí: J. Bühler, Y. Bühler (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 284.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články