Poznejte herecké obsazení nového filmu Guillerma del Tora

Poznejte herecké obsazení nového filmu Guillerma del Tora

Slavný mexický režisér vyrazil na plac a zahájil filmování nového mysteriózního thrilleru Nightmare Alley. V této souvislosti nám představil kompletní herecké obsazení.

3 1
31.1.2020

Del Toro se po triumfálním úspěchu svého posledního režijního počinu The Shape of Water jako režisér na chvíli odmlčel a pracoval coby hlavní tvůrce na poslední sérii The Strain, animovaném seriálu Trollhunters či loňském snímku Scary Stories to Tell in the Dark. Guillermo ale brzy oznámil, že si režijní řemeslo znovu zkusí, a to v nové adaptaci legendárního Pinocchia. Tu pojme trochu jinak než Disneyáci, kteří na post režiséra své adaptace dosadili Roberta Zemeckise. Pinocchio by měl do kin vstoupit příští rok, ještě před začátkem prací na tomto projektu pak ale del Toro nachystá ještě temný mysteriózní thriller Nightmare Alley, jenž právě začal natáčet.

Pinocchio se v příštích letech v kinech objeví ještě několikrát. Foto: Rai Cinema

Nightmare Alley natáčí del Toro podle scénáře, na kterém pracoval s Kim Morgan (Seances) a jenž vychází z literární předlohy, konkrétně stejnojmenného románu od Williama Lindsayho Greshama z roku 1946. Tato kniha se dočkala filmové adaptace hned rok po vydání, kdy jeden z největších filmů noir všech dob, jenž nese stejné jméno jako kniha, natočil režisér Edmund Goulding. Děj tohoto filmu kopíruje knihu, která sleduje jednoho cirkusového podvodníka, který triky ovládá schopnost čtení myšlenek, díky čemuž následně získá renomé a pronikne do Chicaga, kde postupně ovládá místní elitu. Hlavní role si ve filmu zahráli Tyrone Power a Joan Blondell.

Původní film patří mezi klasiku žánru noir. Foto: 20th Century Fox

Del Torův snímek děj originálu okopíruje a spojí v něm podvodníčka s tajuplnou psychiatričkou, aby společně využívali svých schopností a obírali chicagskou smetánku. Zatím nebylo řečeno, zda se del Toro pokusí přesunout děj do současnosti, nebo jej ponechá v bouřlivém období čtyřicátých let. Hlavní roli Stana Carlislea měl původně ztvárnit Leonardo DiCaprio, ale nakonec od projektu ustoupil. Nemusíme ale smutnit, neboť jej nahradil neméně skvělý Bradley Cooper. Psychiatričku Lilith Ritter, jež bude podvodníkovi pomáhat obírat chicagskou elitu, si zahraje oscarová Cate Blanchett.

Cate Blanchett nedávno nadabovala hada Kaa ve snímku Mowgli. Foto: Netflix

Ústřední dvojici doplní v Nightmare Alley také del Torův nejčastější spolupracovník Ron Perlman. Ten se objevil už v režisérově prvotině Cronos, následně pak v Blade II, obou dílech Hellboye a monster snímku Pacific Rim. Spolupráci s del Torem si zopakuje i Richard Jenkins, jenž ve zmíněné oscarovce The Shape of Water ztvárnil postavu Gilese. Postavu šerifa Jedediaha Judda, jenž jde Stanovi po krku, si pak ve filmu zahraje Jim Beaver, který se proslavil díky seriálu Supernatural a nedávno úspěšně působil i coby Chuck, otec Abby, v úspěšném netflixovském sitcomu The Ranch. Rovněž Beaver má za sebou spolupráci s del Torem, zahrál si totiž Cartera Cushinga, otce hlavní hrdinky, v gotickém hororu Crimson Peak.

Jim Beaver se objevil ve dvou sériích sitcomu The Ranch. Foto: Netflix

Vedle svých dřívějších a prověřených kolegů obsadil del Toro do Nightmare Alley i herce a herečky, se kterými spolupracuje vůbec poprvé. Díky tomu si tak vedlejší ženské role zahrají Toni Collette a Rooney Mara. První jmenovaná je v poslední době na roztrhání a objevila se v Johnsonově mysteriózní detektivce Knives Out a seriálu Unbelievable, za který byla nominována na prestižní cenu Zlatý glóbus. Rooney Mara naposledy zazářila jako Máří Magdaléna ve snímku Mary Magdalene od režiséra Gartha Davise, ve kterém nejenže podala skvělý výkon, ale rovněž se zamilovala do Ježíšova představitele Joaquina Phoenixe.

Rooney předloni mistrně ztvárnila Máří Magdalénu. Foto: Film4

Poprvé si spolupráci s del Torem zkusí i jeden z nejlepších herců posledních let Willem Dafoe, jenž loni zazářil v komorním hororu The Lighthouse, případně v dojemném psím dobrodružství Togo z produkce Disney+. Vedle Dafoea uvidíme i představitele Billa Tenche ze seriálu Mindhunter Holta McCallanyho, či Davida Strathairna, známého z The Expanse, kde ztvárnil Klaese Ashforda. Prozatím posledním potvrzeným hercem v obsazení Nightmare Alley je Mark Povinelli (Sigmund and the Sea Monsters), který si zahraje chicagského starostu. Nightmare Alley prozatím nemá stanovené datum premiéry, podle del Tora jej ale v kinech uvidíme ještě letos, načež hned po ukončení prací na tomto projektu vrhne guadalajarský rodák všechny síly do přípravy Pinocchia.

Dafoe loni zazářil ve snímku Togo. Foto: Walt Disney Pictures

Dáte šanci del Torovu novému filmu noir?



Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Filtr seriálů