14letá juniorka Jiménezová Kasintsevová v Melbourne získala první grandslamový titul pro Andorru

1. 2. 2020, 10:58
Aktuality 6
AUSTRALIAN OPEN - Vítězkou Australian Open juniorek se stala teprve čtrnáctiletá Victora Jiménezová Kasintsevová z Andorry. Ve finále zdolala Polku Baszakovou a i díky čtyřem úspěšným obratům získala pro svou zemi premiérový grandslamový titul. Mezi chlapci zvítězil nejvýše nasazený Francouz Harold Mayot.
Profily hráčů
Victoria Jimenezová (© AFP)

Victoria Jiménezová Kasintsevová si v Melbourne odbyla premiéru na grandslamovém turnaji juniorek  a i když byla nejmladší hráčkou v soutěži, stala se historicky první grandslamovou šampionkou z Andorry.

Čtrnáctiletá tenistka z malého státu ležícího mezi Francií a Španělskem v dnešním finále zdolala 5-7 6-2 6-2 o tři roky starší Polku Weroniku Baszakovou.

"Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že bych tady někdy mohla být. Takže jsem teď za tenhle okamžik moc šťastná," radovala se Jimenezová Kasintsevová, která ve druhém kole vyřadila českou naději Kristýnu Lavičkovou.

Mladá tenistka z Andorry přitom měla několikrát namále, čtyři ze šesti výher slavila po obratu z 0-1 na sety. Ve třetím kole udolala Italku Melanii Delaiovou dokonce až po odvrácení tří mečbolů a tříhodinové bitvě, ve čtvrtfinále porazila Američanku Robin Montgomeryovou navzdory tomu, že prohrávala 1-6 a 3-5.

"V některých zápasech jsem tu mohla prohrát, ale nevzdala jsem se a pořád bojovala. Teď vidím, že bojovat v každém zápase do posledního míčku je opravdu důležité," uvedla levou rukou hrající Jiménezová Kasintsevová, jejímiž vzory jsou rovněž leváci Rafael Nadal a Petra Kvitová.

Poražená finalistka Baszaková má v plánu od podzimu zkoušet štěstí mezi ženami, ale ještě předtím se chce pokusit získat grandslamový titul. "Sázím hlavně na Wimbledon, protože na trávě hraju ráda."

Juniorský šampion Mayot zkusí štěstí na profi okruhu
Chlapcům na Australian Open vládl nejvýše nasazený Harold Mayot. Sedmnáctiletý Francouz ve finále přehrál 6-4 6-1 krajana Arthura Cazauxe, kterému nenabídl ani jeden brejkbol, a potvrdil formu ze začátku sezony.

"Doufám, že si spolu ještě zahrajeme o větší trofeje," dodal Mayot, který sbíral zkušenosti na trénincích se slavnými krajany Gaëlem Monfislem či Jo-Wilfriedem Tsongou.

Zatímco Cazaux má v plánu hrát juniorku i na antukovém Roland Garros, Mayot se chce zaměřit na přechod mezi muže. Na začátku už odehrál dva challengery a připsal si na nich pět výher včetně skalpů Facunda Bagnise či hráče Top 100 Egora Gerasimova.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (01. 02. 2020)
• Dvouhra juniorek - finále •
Jiménezová Kasintsevová (9-And.) - Baszaková (Pol.) 5-7 6-2 6-2
• Dvouhra juniorů - finále •
Mayot (1-Fr.) - Cazaux (5-Fr.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
doufal jsem ve finále, ale jak se ukázalo tak měla smůlu na los ...
Reagovat
Elip13
Jestli chce vyhrávat musí porážet všechny.
Reagovat
tommr
ještě má čas na zlepšování. Prohrála s holkou co je o několik let starší ...
Reagovat
fretek
Jenomže Andořanka je ještě mladší a porazila ji
Reagovat
travar
To nic neznamená. Andořanka ještě nedávno nebyla tak nadějná a hle, najendou vypálila rybník jak Lindě Fruhvirtové, tak i Alexandře Eale. Ono se to zase otočit. Vyhrát juniorský grandslam skvělou budoucnost nezajistí.
Reagovat
rybicka
Sice to zamrzí, ale možná cennější zkušenost, než výhra. I prohrávat se potřebuje naučit. Zatím "nemívá soupeřky" a hodně vyhrává, jenže prohry k tomu všemu prostě patří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist