Menu
FANZINE.cz
Fantasy knihy, fantasy literatura

Novinky literární fantastiky prosinec – hlavně fantasy říznutá erotikou

Olga Buriánková

Olga Buriánková

1. 2. 2020

Tuzemští nakladatelé se patrně maličko vyčerpali náloží knižních svazků, které vydali v předchozích dvou měsících. Přesto i v prosinci nějaká ta novinka čtenáře potěší. Zejména ctitelé fantasy ocení pokračování oblíbených sérií.

Ed. Jan Vavřička: Vostrá krása

Ed. Jan Vavřička: Vostrá krásaVostrá krása editora Honzy Vavřičky není jen kniha, je to Honzův dlouhodobější projekt, který má i bohulibý účel, o němž se můžete dočíst přímo na Vanili.cz. Za tímto cílem se dala dohromady jména autorů z různých koutů fantastiky: Jiří Walker Procházka, Kristina Haidingerová, Michal Březina, Milan Čechura, Hanina Veselá, Jan Vavřička, Diuk.

Jan Vavřička se stal editorem, ale také autorem této sbírky, která nabízí celkem deset povídek, kdy dvě z nich jsou dokonce psané v tandemu, tedy dvěma autory najednou, podobně jako je tomu u naší sbírky Sešívance.

Vydalo nakladatelství Golden Dog 1. prosince 2019.

Keri Arthurová: Riley Jensonová 7 – názvem Smrtící touhaKeri Arthurová: Riley Jensonová 7 - Smrtící touha

Strážkyně Riley Jensonová snad pokaždé musí čelit těm nejhorším zlosynům. Ani tentokrát tomu není jinak. Někdo tu oživuje mrtvé, aby za něj konali krvavé dílo. K něčemu takovému je zapotřebí opravdu temného čarodějnictví, a přesně to na Riley čeká na konci řady lidských těl, použitých k bizarnímu rituálu zla.

K tomu se navíc objeví další série brutálních vražd, která otřese upířím světem jejího milence, Quinna. A tak poslední, co Riley potřebuje, je žár nadcházejícího úplňku, v němž její vlkodlačí hormony začínají bublat – a už vůbec nepotřebuje, aby se na scéně objevil toulavý vlk a sexy lovec odměn Kye Murphy a začal jí fušovat do řemesla.

Vydalo nakladatelství Fantom Print 2. prosince 2019.

Tereza Janišová: Lvářka

Tereza Janišová: LvářkaRomán z prostředí současné a rudolfínské doby, ve kterém se setkáváme s architektem Josefem a bylinkářkou Vavřínkou. Oba žijí ve stověžatém městě, každý v jiném století, přesto se jedné noci potkají na pražském vrchu Petříně.

Při správné konstelaci dá se totiž skrz oheň cestovat labyrintem času… V příběhu Josefa a Vavřínky se setkáme se střípky tajemných pražských legend i některými známými postavami našich dějin, které jsou však představeny v o něco méně známém světle.

Vydalo nakladatelství Lirego 2. prosince 2019.

Larry Correia a John Ringo: Paměti lovce monster 3 – Světci

„Tady jsi v New Orleans.“ Tuhle mantru Chad Gardenier slýchá od chvíle, co ve městě začal pracovat. V New Orleans je všechno jiné – jídlo, klima, monstra a donedávna i agenti UPKM. Skutečným důvodem, proč je New Orleans tak jiné, je však prastaré monstrum, které se skrývá pod městem a pouhou svou přítomností posiluje veškerou temnou magii.

V minulosti jemu podobní zničili celé armády a teď se chystá vylézt na povrch ve městě, kde mu v cestě stojí jen pár Lovců a jeden chlapík s mečem. Pokud ho včas nezastaví, celý svět se octne v područí těch nejhorších z nejhorších.

Chad teď musí shromáždit své přátele i pochybné spojence a připravit se na největší bitvu svého života… pokud ho dřív nezatkne UPKM.

Teď si jen vzpomenout, kam založil číslo na jistou otravnou princeznu…

Vydalo nakladatelství Fantom Print 4. prosince 2019.

Calliope Glassová: Addamsova rodina

Calliope Glassová: Addamsova rodinaNovomanželům Morticii a Gomezovi Addamsovým rozzuřený dav pokazil svatbu, a tak se rozhodli vyměnit Starý svět za Nový. Addamsovi jsou tak trochu jiní než všichni ostatní. Mají vytříbeně strašlivý vkus a delikátně hnusné chutě, a i když se vzájemně pokoušejí zabít, mají se rádi až za hrob. Rodina Addamsových se potýká s obvyklými trablemi – dospívajícími dětmi, všetečnou tchyní a nevychovanými domácími mazlíčky.

Jejich domov snů, pro maloměšťáky rozpadající se ruina, se stane trnem v oku Margaux, moderátorce reality show, která je shodou okolností také majitelkou realit v sousedství – a Addamsovi jí kazí ceny. Na oslavu zkoušky dospělosti Addamse juniora se navíc sjede celá široká rodina, což Margaux nemůže dopustit. Chce Addamsovy nejprve vyštvat a později zničit. Válka sousedů vypukne naplno.

Vydalo nakladatelství JOTA 5. prosince 2019.

Miroslav Žamboch: X-Hawk 3 – Válka světůMiroslav Žamboch: X-Hawk 3 - Válka světů

Framon Dotchi, bojovník klanu, který prohrál ve válce s Kováři Rovnováhy, splnil poslední úkol svého pána (viz Agent X-Hawk 01 ‒ Hitman, kde svým zásahem narušil chod velké části Agentury E. F.) a je jako příliš opotřebovaný a nespolehlivý nástroj vyvázán z jeho služeb.

S náklaďákem plným proviantu a zbraní opouští X-Hawkovu citadelu a objevuje se na neznámém opuštěném pobřeží. Nad ničím nepřemýšlí, neplánuje do budoucna, netouží po lidech, společnosti. Chce mít jen svůj klid. Po pár dnech narazí na skupinu místních rybářů prchajících před hrozbou z oceánu a vše se změní – Válka světů začíná!

Vydalo nakladatelství Triton 6. prosince 2019.

 

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Novinky literární fantastiky prosinec – hlavně fantasy říznutá erotikou

Hide picture