Kvality, které žena hledá a potřebuje od muže. A vzhled to tak úplně není

Kvality, které žena hledá a potřebuje od muže. A vzhled to tak úplně není
Zdroj: Unsplash.com

Může se zdát, zejména když patříte mezi svalovce s líbivou tváří, že máte vyhráno, jelikož ženy se na vás přece musí slétat jako vosy na med. Nenechte se mýlit, pánové. Existuje pět základních kvalit, které přebijí i váš vzhled a které jsou pro ženy naprosto zásadní. Poznáte se v některé z nich?

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 01. 02. 2020 14:00

Vztahy mezi muži a ženami bývají nastavené různě. Záleží na tom, jak kvalitního muže si žena vybere (a platí to samozřejmě i naopak).

Pevnost

Žena jako cyklická a proměnlivá bytost potřebuje muže, který je pevný. Být pevný znamená být stabilní ve svých citech, názorech, činech a zejména schopnost zůstat klidný a soustředěný (ideálně) v jakékoliv situaci. Žena tak nabývá dojmu, že se o daného muže může opřít, že mu může důvěřovat a že když se zrovna potopí do vod svých emocí, muž ji z nich dokáže vyvést ven svým klidným přístupem. Nemusíte vždy nutně hledat pro ženu řešení, stačí ji jen vyslechnout a zůstat pevný. Ale pozor, být pevný neznamená být tvrdý. Udržet si svou citlivost je také důležité.

Síla

Do určité míry to může být i síla fyzická. Je jasné, že pokud jste robustnější postavy, můžete tím u ženy podpořit vjem bezpečí i opory. Silou se ale rozumí také síla duševní, která by z vás měla vyzařovat a tvořit vaše charisma. Nejedna žena vás bude zkoušet, co vydržíte, aby ve vás měla dostatečnou důvěru. Tady se vyplatí být silný ve smyslu vytrvalý, což se do určité míry pojí s předchozím bodem.

Férovost, ambice a přínos světu

Vytrvalost zmíněná v předchozím bodě je jedním z plusových bodů muže. Ženy přitahují muži, kteří jsou ambiciózní, schopní dosahovat svých cílů, ale také féroví ke svému okolí. Pro ženu je důležité, aby muž držel slovo. Prim tak hraje jedinec, který si plně uvědomuje zodpovědnost za své konání vůči ostatním lidem.

Schopnost zabezpečit

I když si řada žen dnes dokáže vydělat tak, aby sama zabezpečila rodinu, podvědomě hledá muže, který ji v tom laicky řečeno nenechá. To ovšem neznamená, že by žena měla být zlatokopka. Jedná se o přirozený a historicky podmíněný fakt, že muž je hlavní hospodář a živitel rodiny ze své podstaty – a to i ve světě zdánlivé rovnocennosti. Ono jde totiž také o to, že například na mateřské ženě vlastně nic jiného nezbude než se o muže v tomto ohledu opřít.

Schopnost ochránit

V neposlední řadě je to schopnost ochránit. Není nutné se o danou ženu fyzicky poprat s rivalem nebo pořizovat ten nejbezpečnější vůz. Stačí, když se k ženě budete chovat s úctou a dáte jí najevo, že ji milujete a že vám na ní záleží. Žena ocení, když ji vyslechnete a dáte jí najevo, že vám není jedno, jak se cítí. Tím jí dáte pocit bezpečí a ochrany.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články