Román pro muže: Tetování Pauhofové bylo falešné, nekuřačka Hybnerová musela vykouřit krabičku denně

Román pro muže je český film Tomáše Bařiny z roku 2010. Jde o zfilmovaný literární bestseller českého spisovatele Michala Viewegha.
Zdroj: TV Nova
Román pro muže je český film Tomáše Bařiny z roku 2010. Jde o zfilmovaný literární bestseller českého spisovatele Michala Viewegha.Film vypráví příběh tří sourozenců – státního zástupce Cyrila (Miroslav Donutil), Bruna (Michal Vladyka) a reportérky Anety (Vanda Hybnerová), z důvodu předčasné smrti rodičů mají silnější pouto, než bývá zvykem.Tři sourozenci – tři rozdílné povahy. Odjíždějí na tradiční výlet (platí ho Cyril) na Slovensko do Vysokých Tater, vzhledem k nevyléčitelné nemoci Bruna do nejlepšího hotelu spolu s prostitutkou jménem Tali (Táňa Pauhofová). Ta má Brunovi splnit všechna jeho poslední přání.Bruno i Aneta jsou však v rolích outsiderů a nedokáží odporovat dominanci Cyrila, který určuje, co, kdy a jak se bude dít.+ 6 fotek+ 7 fotek

Bestseller českého spisovatele Michala Viewegha si vzal pod patronát Tomáš Bařinka, který z něj udělal skvělý celovečerní film s Miroslavem Donutilem v hlavní roli.

Petra Járková
Petra Járková 01. 02. 2020 14:48

Román pro muže vypráví příběh tří sourozenců – Cyrila, Bruna a Anety. Pevné pouto, které se mezi nimi utvořilo po tragické smrti rodičů, kdy starost o výchovu mladšího bratra a sestry převzal výrazně starší Cyril, prochází zvláštní zkouškou. Bruno je totiž nevyléčitelně nemocný a každý ze sourozenců si představuje péči o něj jinak.

Casting na vrcholku hory

Casting na natáčení filmu proběhl ve výšce 2200 metrů nad mořem v Lomnickém sedle k příležitosti oslavy 40.výročí natáčení snímku Měděná věž a Orlí pírko.

Hotel pro celebrity

Interiérové scény z Tater - pokoj, bazén a bar - byly natočeny v hotelu Kempinski, který je krásný, luxusní a především často navštěvovaný celebritami.

Neexistující tetování

Táňa Pauhofová ve skutečnosti tetování, které je vidět na její postavě Tali v bazénové scéně, nemá.

Komplikace při natáčení

I během natáčení na Slovensku občas herce odvedly povinnosti. Donutil musel stihnout představení Sluha dvou pánů v Národním divadle, Vladyka zase Musíme si pomáhat na pražské Jezerce a slovenskou herečku Táňu Pauhofovou přivezli filmaři vrtulníkem, protože hrála v Bratislavě.

Nekuřačka s cigaretou

Vanda Hybnerová je nekuřačka, i přes to vykouřila asi krabičku cigaret každý natáčecí den.

Plivnutí na steak

Na steak, který byl opravdu připravený šéfkuchařem, odmítla Vanda Hybnerová plivnout, tak se toho musel ujmout asistent režie.

Vulgární slovník

Ve filmu je mnohem míň vulgárních slov než v knize.

NA SNÍMKY Z FILMU ROMÁN PRO MUŽE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA ČESKOU KOMEDII ROMÁN PRO MUŽE SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 22:10 NA TV NOVA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články