„Bez Tondy by se tento koncert nekonal. Chtěl bych mu poděkovat, že dokázal vše zajistit a uspořádat. Když za mnou přišel poprvé a řekl, že by u nás mohli zahrát Uriah Heep, tak se mi do toho moc nechtělo. Naštěstí mě ale přesvědčil a musím říct, že vidět takovéto legendy v Havlíčkově Brodě bylo něco úžasného,“ prozradil majitel KD Ostrov Miroslav Jinek.

„Uriáši jsou moje srdcová kapela. Tři roky jsem na ně čekal a jsem moc rád, že se vše podařilo a skutečně u nás zahráli,“ svěřil se Antonín Axman. „Tonda je muž na správném místě, co se kultury týče. Myslím si, že kulturní život se v Brodě v posledních letech opravdu zvedá,“ ocenil Jinek.

Štáflova chalupa je nejstarší v Brodě je úzce spojena se slavným uměleckým rodem Štáflových.
Štáflova chalupa je nejstarším domem v Brodě. Má novou střechu

Legendární Uriáši v Brodě vystoupili v rámci třídenního turné po České republice a zároveň tady oslavili i padesát let od svého vzniku. „Mluvil jsem s kapelou a byli nadšení. Samozřejmě většinou hrají ve větších sálech, ale byli rádi, že si mohli zahrát i v okresním městě a moc se jim tu líbilo. Vypadá to, že možná víc než v Plzni a v Ostravě,“ usmál se Axman.

Nadšení byli z koncertu i návštěvníci. Beznadějně vyprodaný koncert si nenechala ujít více než tisícovka milovníku rocku. „Byl to opravdu jedinečný koncert. Jejich Lady in Black je moje nejoblíbenější písnička. Jsou to zkrátka legendy a vrátil jsem se s nim o několik let zpět,“ podělil se o své dojmy fanoušek Miroslav ze Žďáru nad Sázavou.

Příští rok na Ostrově chystají další hudební lahůdku. „Jednám s Pragokoncertem a mám v hledáčku tři interprety. Uvidíme, který z nich nakonec přijede. Bude to zahraniční kapela na podobné úrovni jako Uriah Heep, ale konkrétnější být zatím nemohu,“ uzavřel Axman.

Ondřej Rázl.
Moderátor Ondřej Rázl: Plesy dnes začínají dříve a muži dávají přednost motýlkům