Neuvěřitelný marketingový tah jihlavské zoo: Na eurobankovkách vydělali statisíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Neuvěřitelný marketingový tah jihlavské zoo: Na eurobankovkách vydělali statisíce!

Po eurobankovkách se jen zaprášilo.
Po eurobankovkách se jen zaprášilo. (Foto Aha! – Jiří Čada a archiv zoo)

Dobrý marketingový tah se podařil jihlavské zoo. Ta vydala eurobankovky nulové hodnoty. A stačilo pouhých pět dnů a jejich hodnota se vyšplhala z 80 korun na 450 Kč. Peníze samozřejmě dávali sběratelé, kterým tato bankovka nesměla chybět.

Jihlavská zoo poslední lednovou neděli dala do prodeje jako suvenýr sérii 3500 kusů eurobankovek nulové hodnoty. „Prodávali jsme je po 80 korunách za kus a během dne se po nich slehla zem,“ řekl Aha! ředitel zoo Jan Vašák. Každá z bankovek vyrobená v pařížské výrobně cenin, kde mimo jiné tisknou i skutečná eura, má své sériové číslo. Sběratelé zareagovali okamžitě.

„Přestože na jednu vstupenku do zoo se dalo koupit pět kusů bankovek, stály tu dlouhé fronty. Lidé dokonce na parkovišti spali v autech,“ říká ředitel zoo. Zoo takto během dne vydělala přes 200 tisíc korun. „Pro nás je ale důležitější, že sem přijeli sběratelé ze Slovenska, Německa, a dokonce si prý tu bankovku kupoval i člověk z Hongkongu. Pro naší zoo to byla obrovská reklama,“ dodává potěšeně ředitel.

Fronta sběratelů na unikátní eurobankovky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.