InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Hromnice o otužilce více. Premiéra v Dražicích Na Suchých

 Autor: Foto Vít Řezáč

    Autor: Foto Vít Řezáč

DRAŽICE – Do kalendáře otužileckých namáčení z přelomu roku na Táborsku přibyla v sobotu 1. února další akce. A to Dražické máčení aneb Na Hromnice o otužilce více, která proběhla v nultém ročníku. Konala se dnes odpoledne v rybníce s odporujícím si názvem - Na Suchých. Přístřeší poskytli ve své nově rekonstruované rybářské baště zdejší členové Petrova cechu.

 

„Chtěli jsme místní trochu zbláznit k otužování a podobným akcím, proto si dnes chceme ověřit zájem v nultém ročníku," říká organizátor akce a pracovník obecního úřadu Jan Samec. Ten poslední čtyři roky nechybí na žádném zimním namáčení na Táborsku.

I když byla teplota vody 2,5 stupně, vzduchu 15 stupňů a příjemně svítilo sluníčko, museli organizátoři nejprve rozbít asi třícentimetrový led pod hrází. Do vod rybníku se nakonec vrhlo sedm odvážlivců nejen z Dražic, ale také Opařan, Černého Lesa a Klokot. Že by žádná žena? Ale ano. Již dopoledne si přišla zaplavat Eliška Cupáková, která odpoledne odjížděla mimo obec. Chyběl ovšem otužilecký nestor z Jistebnice Petr Muž. „Trochu jsme nesladili termíny a Jistebničtí dnes vyrážejí na otužilecký pochod na Majdalenu," přiznal Jan Samec.

Otužilce také přišla povzbudit místostarostka Eliška Pospíšilová. Ta předpokládá, že příští rok při prvním regulérním ročníku máčení dorazí více místních i návštěvníků. Stejně jako Jiří Stehlík, který se staral s kolegy o občerstvení. Kromě nápojů alkoholických i nealkoholických kategorií si plavci i návštěvníci mohli také opéci vuřty. K rybářské baště a jejímu inventáři neodmyslitelně patří také Vlastimil Dvořák. „Naše parta asi osmi skalních rybářů je fakt skvělá. Baštu pořád zvelebujeme a jsme rádi, že můžeme přispět zázemím při podobných akcích. Chtěl bych proto poděkovat vedení obce, které nás podporuje. Budujeme sice svépomocí, ale obec dodává potřebný materiál," pochvaluje spolupráci Dvořák přezdívaný Barry.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace