Boskovice: Muzeum si připomnělo 101 let od narození Ladislava Mňačka

01.02.2020 16:58

Ve čtvrtek 30. 1. 2020 se v Židovském obecním domě konala přednáška o slovenském spisovateli a exulantovi Ladislavu Mňačkovi.

Boskovice: Muzeum si připomnělo 101 let od narození Ladislava Mňačka
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Přírodovědec Muzea regionu Boskovicka Hynek Skořepa si na čtvrteční podvečer připravil přednášku o slovenském spisovateli a exulantovi Ladislavu Mňačkovi. Ještě před přednáškou představili členové Mezigeneračního centra Dana Meluzínová a manželé Skořepovi chystané akce, které budou v následujících dvou měsících pořádat. Pak se už ujal slova Hynek Skořepa, který již podobnou přednášku měl v Akademii volného času při Městské knihovně v Ústí nad Orlicí. Dnes se ale nechal inspirovat překlepem ve Zpravodaji, kde bylo uvedeno, že se jedná o besedu s Ladislavem Mňačkem, a jelikož již takový hovor není možný, připravil si fiktivní rozhovor s Janem Hockem, který zde představoval právě již zesnulého spisovatele. Ve svém rozhovoru se věnovali nejznámějším knížkám, jako je Smrt si říká Engelchen, která byla zfilmovaná, Opožděné reportáže nebo Jak chutná moc. Rozhovor doplňoval o články z Listů pro kulturu a dialog a z Literárních novin. Zmínil i spisovatelovu rozpolcenost v roce 1968, kdy k nám vrhla osvobozenecká sovětská vojska, neboť okupaci odsuzoval, ale na druhou stranu obdivoval sovětského člověka.

Další akce v Obecním židovském domě se koná 27. 2., můžete se těšit na přednášku studentky Mendelovy univerzity Barbory Dufkové o Nikaragui.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…