Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Radost z vysněného porodu v Číně vystřídal strach. Češku nechtějí Číňané pustit z centra nákazy

    Rodina nemohla Čínu opustit kvůli problémům s vízem malé dvouměsíční dcerky. | foto: Autor: Instagram/KateřinaPekařová

    Další zprávy o nemocných a mrtvých v Číně přiměly mladou Češku, aby si sbalila kufry a místo, odkud se smrtící virus šíří do celého světa, s rodinou opustila. Přímo na letišti však na ni čekal šok. Kateřina Pekařová může odletět, ale nesmí si s sebou vzít svou dvouměsíční dcerku Malvínku. Ta přitom ještě nemá vystavený ani rodný list. Úřady jsou však neoblomné, žena tak nemůže město opustit. Možnosti nákazy je navíc vystaven také její dvouletý syn Antonín.

    Ještě na konci loňského roku byla Kateřina Pekařová šťastná, protože si v Číně splnila svůj sen. A tím byl přirozený porod v Číně. O svém zážitku navíc informovala také na svém blogu, kde lidem přibližovala život v miliardové Číně.

    Vše změnil až koronavirus, který tak dlouho sílil, až se mladá maminka i se svou rodinou rozhodla pro cestu do České republiky. 

    Přímo na letišti však letištní personál Pekařové řekl, že její dvouměsíční dcerka zemi opustit nesmí. 

    „Tak tím definitivně potvrdili, co si celou dobu tady o Číňanech myslím… Vydání víza bude trvat minimálně týden, navíc budeme muset na úřad i s Malvínkou. Nevím, co bude, vše teď řešíme,“ uvedla na svém profilu na sociálních sítích matka, kterou rozčílilo, když jí bylo sděleno, že odletět může ona, její muž i malý syn, jen Malvínka nesmí. Jako by snad úředníci nerozuměli tomu, že malé dítě rozhodně neopustí.

    Pocit zmaru a beznaděje přitom přichází poté, co celá česká rodina zářila štěstím.

    V porodnici ještě zářila rodina štěstím.

    „Můj porod by možná nebyl ideální pro každého, ale pro mě v té situaci a podmínkách to byl ten nejdokonalejší porod, jakým mohl být. Neměnila bych vůbec nic,“ napsala Pekařová, jež musela před dvěma lety v Číně rodit císařským řezem.

    Chování Číňanů kritizovala už tehdy.

    „Můj první porod v Číně musel proběhnout plánovaným císařským řezem, kvůli špatné poloze miminka – Toníček byl otočený koncem pánevním. V Čechách bych nejspíše zkusila rodit i s tímto ‚problémem‘ přirozeně, ale zde to nebylo možné. Nebo mi to tak alespoň řekli a já se dál nedohadovala, přece jen to bylo půl roku od našeho nastěhování do Číny, tudíž jsem ještě neznala tu jejich hroznou mentalitu,“ napsala zcela bez obalu na svém blogu.

    Rodina nemohla Čínu opustit kvůli problémům s vízem malé dvouměsíční dcerky.

    Paradoxně ještě před pár dny Kateřina Pekařová o nemoci vtipkovala a snažila se mít odstup od celé hysterie, která nejen v Číně panuje.

    „Já mám už čtrnáct dnů kašel a minulý týden jsem měla horečku (i Roman), o tom se ale raději moc nezmiňuji, protože by z toho česká média mohla udělat to, že v Číně už jsou první nakažení Češi,“ napsala v úterý na svůj Instagram, kdy ještě netušila, jak se bude situace v následujících dnech vyvíjet.

    Rodina nemohla Čínu opustit kvůli problémům s vízem malé dvouměsíční dcerky.

    Pomocí sociálních sítí teď rodina žádá o podporu, oslovila také ministerstvo s žádostí, zda je možné odletět bez víza malé Malvínky.

    „My teď musíme jen čekat, co bude, držte nám palce, a jestli můžete, prosím vás moc, sdílejte,“ požádala zoufalá matka lidi v České republice o pomoc.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:50 neděle 31. května 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      172
    • Haha
      65
    • Cože
      51
    • Tvl
      50
    • Super
      43
    • Sladký
      34