Trio Američanů bojuje o titul, titul má ale nejblíže McDowell

Trio Američanů bojuje o titul, titul má ale nejblíže McDowell

Graeme McDowell je před finálovým kolem Saudi International v čele o jedinou ránu před svým kamarádem Victorem Dubuissonem. Ve hře o triumf jsou ale i tři Američané. 


Graeme McDowell předvedl další vynikající kolo, tentokrát zahrál 66 ran (-4) a dostal se do čela. Skvěle zvládl především tři čtyřpary od dvanácté do čtrnácté jamky. Díky famózním úderům totiž upsal tři rány.

Jeho kamarád Victor Dubuisson ztrácí jediný úder, dnes hrál bezchybně za -5. Do hry o titul mohou promluvit i tři Američané. Dustin Johnson hrál na úvodních čtyřech jamkách birdie, poté polevil a v dalším průběhu šel za +2.

Z Američanů je přesto se skóre -7 nejlepší. Velmi dobře hráli i Brooks Koepka a Phil Mickelson, oba ztrácí na obhájce titulu jeden úder. O titul stále může bojovat i Victor Perez, lídr po dvou kolech.

Francouz začal skvěle a na úvodních dvou jamkách skóroval. Jenže na následném tříparu zahrál do bunkeru a výsledkem bylo double-bogey. Perez se následně hřiště protrápil a připsal kromě dvou birdie tři bogey a jedno další double-bogey. Se skóre -7 tak před finále ztrácí čtyři rány.

Finálové kolo Saudi International odstartuje zítra dvě minuty po páté hodině ranní, poslední flight ve složení McDowell - Dubuisson se do bitvy o titul pustí deset minut před jedenáctou.