Ú s t í n/L. - Do utkání proti Kadani nastoupil také Tomáš Čermák. Aktuálně hraje za Juniorku Plzně, odkud si ho chtěli trenéři vytáhnout již dříve, ale zranění start zkomplikovalo. Nyní už to vyšlo a osmnáctiletý odchovanec Ústí se opět představil v severočeském dresu. Pro letošní ročník je však prioritou, jak sám přiznal, co nejlepší výsledek s Plzní.

V letošní sezóně nastupujete za Juniorku Plzně, jak se uskutečnil tento Váš přesun?
Plzeň mě oslovila v dubnu 2019, ale chtěl jsem zůstat v Ústí, trénovat s áčkem a vybojovat si místo do sezóny. Ale pak udělalo Ústí spolupráci s Kladnem a přišli kvalitnější hráči. Asi mi to řeklo, že ještě nemám na dospěly hokej, Plzeň mě sledovala i nadále a přišla další pozvánka. Řekl jsem si tak, že to půjdu zkusit, že by mě to mohlo posunout blíž a tohoto rozhodnutí nelituji. V Plzni jsem spokojený a můj letošní cíl je vybojovat s Plzní titul.

V kanadském bodování se pohybujete na osmé příčce, jak jste se svými výkony spokojený?
To je pěkné, ale spíše koukám, jak se nám daří jako týmu. Ale to, že jsem byl osmý, to potěšilo, trenéři mi dávají hodně prostoru a za to jsem rád.

Již v loňské sezóně jste se objevil v 7 zápasech Chance ligy, jak rozdílný pro Vás byl zápas mezi muži po roce?
Myslím si, že jsem udělal velký posun, hodně jsem zesílil, protože jsem byl na letní přípravě s áčkem. To mi dalo hodně a samozřejmě hodně mi pomohli v Plzni hlavně s bruslením a mám i větší klid na hokejce.

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte do utkání za Ústí?
Trenér Mareš mě chtěl vidět, jak bych hrál v dospělém hokeji, a jsem za to opravdu rád. Měl jsem hrát už dříve, ale bohužel mi tomu zabránilo zranění, ale ta šance přišla. Před týdnem mi trenér Mareš napsal a v Plzni byli hodní a pustili mě.

Jak byste dnešní utkání zhodnotil?
Byl to vyrovnaný zapas, byli jsme i lepší, tvořili jsme si více šancí, ale bohužel jsme nedávali góly.

Jak těžké je pro Vás nastoupit v utkání s hráči, se kterými nejste sehraný?
Myslím si, že jsme si s kluky sedli a nebylo to nějak těžké.

Utkání jste odehráli na patnáct hráčů, takže prostoru jste dostal mnoho, na čem musíte ještě jako junior zapracovat?
Určitě na bruslení, ale v Plzni na tom pracujeme a zlepšil jsem to.

Jak to vypadá s Vaším dalším působením v Ústí? Uvidí Vás fanoušci i v dalších zápasech?
To nemohu vůbec říct, máme teď v Plzni před sebou boj o play-off, to musíme urvat a dostat se co nejdál. Samozřejmě bych byl rád, kdyby ještě nějaká pozvánka přišla. Ústí je srdcová záležitost.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže