Hlavní obsah

Magické únorové datum ve znamení kulatin zpěvačky Věry Martinové

Novinky, Dana Ehlová

Výraznou osobnost naší hudební scény s nezaměnitelným stylem a hlasem – zpěvačku Věru Martinovou – není třeba dlouze představovat. Vždyť u mikrofonu stojí s neodmyslitelnou kytarou už více než tři desítky let a mnoho jejích hitů se vrylo hluboko pod kůži.

Foto: Dana Ehlová

Věra Martinová oslaví na začátku letošního února své kulatiny, navíc v den spojený s téměř magickým datem – 2.2.2020.

Článek

A právě Věra Martinová oslaví na začátku letošního února své kulatiny, navíc v den spojený s téměř magickým datem – 2. 2. 2020. Zpěvaččiny fanoušky jistě těší, že slavit se rozhodla především úplně novými písničkami, které zároveň vytvoří CD s názvem Meritum.

Hudební oslavy obsahují na pět desítek koncertů, propojených v Jubileum tour 2020. V něm nechybí ani velký narozeninový koncert v pražském Divadle Hybernia, kam 25. března přijdou oslavenkyni popřát i její hosté a přátelé - Pavlína Jíšová, David Stypka, Ivan Hlas nebo Fine Gospel Time.

Během tohoto koncertu také Věra Martinová pokřtí již zmiňované CD Meritum. Zpěvačka netají, že se jedná o zcela nové písničky a že pod dvěma z nich je sama podepsána. Další ze skladeb napsala například Pavlína Jíšová. Na CD, které vyjde u Supraphonu, se objeví i duet s Davidem Stypkou.

Na turné doprovodí jubilantku skupina mladých hudebníků ve složení Bára Šůstková - housle, ukulele a zpěv, Jakub Juránek - kytary a zpěv, Jan Neruda - basová kytara a Adrian Ševeček - bicí, s níž vystupuje už pátým rokem.

Reklama

Výběr článků

Načítám