Týmem ledna Motor, v sestavě měsíce Vydarený nebo Čachotský

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do nejlepší sestavy za měsíc leden zařadil Martina Michajlova, Reného Vydareného, Šimona Szathmáryho, Vítězslava Bílka, Tomáše Čachotského a Petra Kafku.

Tým měsíce – ČEZ Motor České Budějovice

Jo, je to neoriginální, ale copak můžeme jinak? Motor je potřetí v sezoně mužstvem měsíce. Ze 36 možných bodů jich získal 33, a to přitom hrál pouze s týmy z postupové osmičky. Ano, hra občas nebyla tak přesvědčivá jako v předešlých měsících, tým ale mnohokrát ukázal svůj charakter a zvládal klíčové pasáže.

Tabulka za leden

1. ČEZ Motor České Budějovice, 33 b
2. SK Horácká Slavia Třebíč, 26 b
3. HC Dukla Jihlava, 24 b
4. HC Frýdek-Místek, 21 b
4. LHK Jestřábi Prostějov, 21 b
6. HC ZUBR Přerov, 20 b
6. HC Slavia Praha, 20 b
8. VHK ROBE Vsetín, 19 b
9. Piráti Chomutov, 16 b
10. HC Benátky nad Jizerou, 15 b
11. SK Trhači Kadaň, 14 b
12. HC Stadion Litoměřice, 10 b
13. AZ RESIDOMO Havířov, 9 b
14. HC RT TORAX Poruba, 8 b
15. HC Baník Sokolov, 6 b
16. HC Slovan Ústí nad Labem, 4 b

Sestava měsíce podle hokej.cz

Martin MICHAJLOV (G, HC Slavia Praha)
Michajlov měl v lednu 93,6% úspěšnost zákroků. Ani jednou sice neudržel nulu, ale létalo na něj opravdu spoustu střel. Leden zakončil sérií sedmi výher v řadě. Slavii pomohl například k triumfu na ledě Českých Budějovic.

René VYDARENÝ (O, ČEZ Motor České Budějovice)
Dvanáct zápasů, jeden gól a osm asistencí. Už to je slušná bilance. Ale teď přijde to hlavní: Vydarený měl za leden ve statistice +/- fantastických patnáct plusových bodů. Ani v jednom utkání se nedostal do záporných hodnot.

Šimon SZATHMÁRY (O, SK Horácká Slavia Třebíč)
Horácká Slavia byla za leden druhým nejúspěšnějším týmem v lize. Na hru týmu měl obrovský vliv Šimon Szathmáry, který na ledě trávil v průměru 25 minut za zápas. V devíti zápasech získal dvanáct bodů (2+10), z toho hned jedenáct bodů bylo primárních. Nevylepšoval si tedy statistiky díky druhým asistencím. V kolonce +/- skončil na hodnotě +5.

Vítězslav BÍLEK (Ú, HC Slavia Praha)
Jirka Luňák by možná namítal: Ten frajer odehrál šest zápasů, šest zápasů! My ostatní, co jsme tady, jsme jich odehráli deset! No jo, jenže v těch šesti zápasech, které Vítězslav Bílek v lednu za Slavii odehrál, dal neskutečných devět gólů. A Slavia ztratila jediný bod. Bílek pomohl k výhrám nad Motorem, Přerovem či Chomutovem. Hattrickem pak sestřelil Havířov.

Tomáš ČACHOTSKÝ (Ú, HC Dukla Jihlava)
Jihlavská ikona bodovala ve všech deseti lednových zápasech. Čachotský během této obdivuhodné série zapsal šestnáct bodů (2+14). Na ledě trávil okolo dvaceti minut za zápas a ve statistice +/- si polepšil o +9. 

Petr KAFKA (Ú, HC Frýdek-Místek)
V devíti zápasech čtyřikrát skóroval a k tomu přidal jedenáct asistencí. Vytvářel si (sám sobě nebo spoluhráčům) spoustu šancí, hlavně v přesilovkách je pro soupeře obrovskou hrozbou.

Překvapení měsíce

Frýdek-Místek válí i po odchodu Nicka Malíka. Novou jedničkou se stal teprve šestnáctiletý Tomáš Suchánek, který v lednu odchytal za rysy šest zápasů a v pěti z nich pomohl týmu k výhře. Hodně těžká byla především jeho premiéra v Chance lize, když se postavil Prostějovu. Od zvučné ofenzivy Jestřábů ale inkasoval pouze dvakrát.

Tomáš Suchánek

Tomáš Suchánek | Foto: Jan Velčovský, hcf-m.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz