2. února 2020 • 18:59

SESTŘIHY: Hořava začal ve Spartě skalpem Komety. Boleslav - Liberec 4:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Vítězná premiéra proti velkému rivalovi. Zkušený trenér Miloslav Hořava začal na lavičce Sparty výhrou 4:3 v prodloužení nad brněskou Kometou. Pardubice vyhrály v posledním východočeském derby základní části nad Hradcem 4:3 a snížily ztrátu z posledního místa. Litvínov prohrál s Třincem 2:3, Ocelář Martin Růžička dosáhl 250. gólu v extralize. Mladá Boleslav si na svém ledě s přehledem poravila s nesmiřitelným soupeřem z Liberce a po výhře 4:1 bere všechny body.



Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Vítěznou premiéru Hořavy rozhodl Řepík

Hořava, který Spartu vedl už v sezoně 2010/2011, se ujal funkce v sobotu po čtvrtečním odvolání německého kouče Uweho Kruppa a jeho asistenta Jaroslava Nedvěda.

Poprvé od října se v domácím dresu představil obránce Pavelka, který do konce ledna hostoval v Litvínově. Sparta byla v první třetině aktivnější, ale všechny její pokusy ztroskotaly na brankáři Vejmelkovi. Nakonec se 25 vteřin před koncem úvodního dějství prosadila Kometa. Stránský vyslal do úniku Zaťoviče a hostující kapitán vyzrál na Machovského.

Sparťané srovnali na začátku druhé části. Rousek využil špatné rozehrávky hostů a zpoza brankové čáry přihrál volnému Sukeľovi, který střelou z první překonal Vejmelku.

V polovině utkání využili Pražané přesilovku. Smejkal našel zadovkou kapitána Řepíka, jenž otočil skóre. O 91 sekund později domácí zvýšili. Kudrnova zpětná nahrávka od zadního mantinelu doputovala k přesně mířícímu Říčkovi.

Kometě vyšel úvod závěrečné třetiny a po 29 vteřinách snížila. Zaťovič přihrál Muellerovi, který stejně jako Řepík s Říčkou zakončil z pokleku ranou bez přípravy.

V 55. minutě Brno vyrovnalo. Svozil se podél hrazení prosmýkl sparťanskou obranou a předložil puk Horkému, jenž se z mezikruží trefil do poloodkryté branky.

Vítězství domácích zařídil v O2 areně před 14.518 diváky Řepík, který se po Rouskově pasu prosadil střelou z první.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): "Věděli jsme, že Brno má skvělé a zkušené mužstvo, že jak jim dáme minimální šanci, hned ji ztrestají, což se stalo. Snažili jsme se hrát aktivně. Chvilkami nám to šlo, chvilkami to bylo horší, různě jsme propadali. Gól na 3:2 hráče trochu zpražil, ale enormní snahou se to snažili napravit. Remíza po šedesáti minutách je spravedlivá, protože Brno je opravdu nebezpečné, dáte mu tři šance a třikrát to tam visí. Jsme moc rádi za dva body."

Kamil Pokorný (Kometa): "Sparta byla v první třetině aktivní, ale myslím si, že jsme hráli slušně v obraně tak jako poslední dva zápasy. Byly tam střely, ale Karel (Vejmelka) je pochytal, nebyly to gólové šance. Myslel jsem si, že vytěžíme víc z gólu do šatny, který je vždycky pro mužstvo, které inkasuje, těžký vstřebat. Bohužel ve druhé třetině jsme hráli příliš komplikovaně a první gól po hrubé chybě domácí nastartoval. Sparta nás potrestala a šla do vedení 3:1. I když jsme dali gól na 2:3 v prvním střídání ve třetí třetině, Sparta dál hrála aktivně. Využili jsme jejího zaváhání pět minut před koncem a zápas srovnali. V prodloužení první varování v situaci dva na jednoho Karel chytil, ale druhé už soupeř trestal a bere dva body. Pozitivum je, že jsme se za stavu 1:3 vrátili zpátky do zápasu a že jsme ho neodevzdali a vybojovali bod."

SESTŘIH: Sparta - Kometa Brno 4:3 p. Kouč Hořava začal u Pražanů vítězně, rozhodl Řepík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:29. Sukeľ, 29:12. Řepík, 30:43. Říčka, 60:58. Řepík

Hosté: 19:35. Zaťovič, 40:29. Mueller, 54:01. L. Horký

Sestavy

Domácí: Machovský (Wolf) – Kalina, Blain, Koistinen, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, M. Jandus – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Kudrna, Smejkal, Říčka – Buchtele (A), Pech (A), Forman – Pšenička, Vitouch, Dvořáček.

Hosté: Vejmelka (Čiliak) – Mlčák, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), Š. Stránský, Mueller – Vincour, Plekanec (A), M. Erat – Kusko, Rákos, Kucsera – Plášek ml., Střondala, L. Horký.

Rozhodčí

Hejduk, Pešina – Lhotský, Svoboda

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

14 518 diváků

Východočeská přestřelka vyšla lépe Dynamu

Dynamo bylo v úvodu nebezpečnější. Kousal pálil ze strany, ale brankář Mazanec zasáhl. Hostující snaha však vniveč nepřišla. V páté minutě udělal Hradec ve středním pásmu chybu, hosté jeli tři proti jednomu a Kusý vyřešil přečíslení jednoduše - vypálil a prostřelil gólmana.

Kdo by čekal, že branka Dynamo uklidní a povzbudí, mýlil by se. Naopak Hradečtí zareagovali prakticky ihned a hru ovládli. Jenže stál proti nim brankář Kantor, který v minulosti oblékal dres Hradce. V sedmé minutě se předvedl hned dvakrát, perfektně zastavil matadora Koukala i Perretův pokus ze strany. O dvě minuty později však už neměl šanci. Jergl obkroužil celé pásmo, přihrál Filipovi Pavlíkovi, jehož střelu zdálky tečoval obránce Šalda do sítě.

Hradecký tlak pokračoval i poté. Dvakrát mohl skórovat nejlepší střelec týmu Smoleňák, ale ani jednou nebyl přesný. Prosadil se až na začátku druhé třetiny. Po Chalupově zpětné přihrávce vystřelil poměrně zdálky, přesto puk zapadl k tyči. Od té chvíle se hrálo o to, zda Hradec soupeři uteče, či Pardubice získají naději na tolik potřebné body. Šance byly na obou stranách: Hostující Kousal vystřelil zblízka nad, z nadějné pozice minula také domácí Žejdl.

Druhá třetina nakonec skončila dobře pro hosty. Osm vteřin před jejím koncem totiž skóroval Kousal, který převzal mezi obránci puk po Zacharčukově přihrávce a poslal ho po ledě k tyči.

Dynamo branka viditelně povzbudila, na začátku třetí části bylo lepší. Jeho nápor měl navíc úspěšné vyústění. Ve 44. minutě trefil ze vzduchu puk do sítě Blümel. Domácí si sice vzali trenérskou výzvu, rozhodčí zkoumali, zda nedošlo k nedovolenému bránění gólmanovi, ale po chvíli zásah uznali.

Zásah videa přispěl také k vyrovnání. Ve 48. minutě skóroval Eklund, ještě před pár týdny hráč Pardubic. Sudí stejně jako v prvním případě po konzultaci s kolegou u obrazovky branku uznali.

Hrátky se záznamem ani tím neskončily. Krátce po brance projel pardubickou obranou domácí Jergl, poté pokořil Kantora šikovným manévrem. Jenže brankář vykopl bruslí bránu a puk přešel brankovou čáru až těsně poté. Proto nebyl gól uznán.

Pro hosty to bylo byla dobrá zpráva. Ta ještě lepší však přišla v 52. minutě. První útok dostal do šance Mandáta, jeho první ránu Mazanec skvěle chytil, ale dorážku už nezvládl. Nakonec to byla vítězná trefa.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Výsledek je samozřejmě velké zklamání, ani druhé domácí derby v sezoně jsme nezvládli. Už začátek byl od nás hodně špatný. Inkasovali jsme gól a dostali jsme se pod tlak. Naštěstí se nám povedlo vyrovnat, a když jsme dali druhý gól na začátku druhé třetiny, tak se aspoň opticky zdálo, že to máme pod kontrolou. Měli jsme šance, mohli jsme odskočit, jenže jsme udělali chybu na konci druhé třetiny a dostali gól. Za stavu 3:3 dál krásný gól Aleš Jergl, ale hosté si vzali challenge, a proto neplatil. To byl zlom. Vzápětí jsme dostali čtvrtou branku a už jsme to nezvládli. Teď už se musíme soustředit na úterní finále Ligy mistrů."

Michal Mikeska (Pardubice): "Bylo to dobré derby. Byly tam góly, i ty neuznané. Byly tam střety, atmosféra byla hezká. Naši hráči podali velmi nadstandardní výkon, bylo vidět, že mužstvo pořád bojuje a bude bojovat. Jde si za záchranou a udělá všechno, co bude v jeho silách."

SESTŘIH: Mountfield HK - Pardubice 3:4. Východočeské derby rozhodl Mandát
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:42. Šalda, 20:36. Smoleňák, 47:29. Eklund

Hosté: 04:12. Kusý, 39:52. R. Kousal, 43:50. Blümel, 51:55. Mandát

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingel, M. Chalupa – Klíma, Lev, Orsava – Žejdl, Koukal, Perret – Jergl, Kubík, R. Pavlík.

Hosté: Kantor (Kacetl) – J. Kolář (C), S. Zacharčuk, J. Zdráhal, Mikuš, Holland, T. Voráček, Ivan – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Tybor, R. Kousal, Vondrka – D. Kindl, Harju, Kusý – Paulovič, Rolinek (A), Blümel.

Rozhodčí

Kika, Stano – Ondráček, Špůr

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6617 diváků

Růžička trefil 250. gól a zařadil se mezi legendy

Domácí začali utkání dobře a po 47 sekundách vedli. Jarůšek se rychlým manévrem dostal zpoza branky, předal puk Hanzlovi a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal Kváču. V sedmé minutě mohl vyrovnat Wolski, který se řítil od vlastní modré sám na Honzíka, kanadský kanonýr ale netrefil branku.

V polovině první třetiny se už Třinečtí dočkali. Stránský si nabruslil mezi obránce, dostal nezištný pas do jízdy od Chmielewského a s přehledem zavěsil. O tři minuty později šli hosté do vedení. Jurčík na pravém kruhu nepokryl Růžičku, který ranou bez přípravy otočil skóre.

Litvínovu se zanedlouho podařilo vyrovnat. Pospíšil našel na brankovišti Jarůška a ten pohodlně poslal puk za Kváču. Poté hostujícího brankáře zachránila horní tyč po Hanzlově ráně z mezikruží. V 18. minutě přidal druhou branku Růžička, který využil dokonalého pasu od Vrány přes šířku útočné třetiny a připsal si 250. gól v extralize. Stal se tak 69. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport.  

Od druhé třetiny nahradil Honzíka v brance Janus. Ve 24. minutě mohl vyrovnat Jarůšek, který jel v oslabení sám na Kváču, trefil ale pouze jeho pravý beton. Na druhé straně prověřil Januse Wolski. V 34. minutě Hrňa hezkou stahovačkou oklamal Ščotku, trefil ale jen brankovou konstrukci.

V závěrečných minutách prostřední části se domácí nemohli i kvůli vyloučení vymanit z třineckého tlaku, ubránili se ale, takže mohli v poslední třetině pomýšlet na bodový zisk.

V 45. minutě Michal Kovařčík mohl pojistit náskok hostů, ale v poslední chvíli zasáhl Hanzl a puk klouzající za brankovou čáru odpálil do bezpečí. Domácí se snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale hosté si jednobrankový náskok hlídali. Na hře bylo vidět psychické rozpoložení obou týmů. Litvínovu nepomohla v závěru ani přesilovka či hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Odehráli jsme slušné utkání. Bohužel rozhodla první třetina, kdy jsme udělali dvě hrubé individuální chyby. Soupeř to dokázal potrestat. Nám se už nepovedlo srovnat."

Václav Varaďa (Třinec): "Cením si třech bodů. I přes nešťastný začátek jsme odehráli velmi dobrý zápas. Ve druhé třetině i přes velkou snahu domácích jsme vedení udrželi. Ve třetí třetině to byl tuhý boj. Pro nás jsou to skvělé tři body proti soupeři, který hraje poslední dobou výborně a sbírá body."

SESTŘIH: Litvínov - Třinec 2:3. Oceláři si odvezli všechny body, dvakrát se trefil Růžička
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:47. M. Hanzl, 14:11. Jarůšek

Hosté: 09:48. M. Stránský, 12:09. Martin Růžička, 17:06. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: Honzík (20. Janus) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Kudla, Baránek, Štich – Pospíšil, M. Hanzl (A), Jarůšek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Helt, Gerhát, Válek – Zygmunt, Jurčík, Trávníček.

Hosté: Kváča (Štěpánek) – M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – M. Stránský, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Novotný, Dravecký (A) – Chmielewski.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Kajínek, Komárek

Stadion

ZS I. Hlinky, Litvínov

Návštěva

5 376 diváků

Hanáci rozhodli o výhře za 10 minut

Hned v páté minutě se hosté ujali vedení. Ostřížek využil chybu gólmana Novotného, který nepokryl Knotkem nahozený puk od zadního mantinelu, a osamocený olomoucký útočník otevřel skóre. V deváté minutě si Burian nabruslil mezi karlovarské obránce a podruhé prostřelil domácího gólmana.

Nepohodu a zmar Energie v první třetině ještě umocnil v 15. minutě Knotek, který využil po vyloučení Šafáře a Beránka přesilovou hru pěti proti třem.

Domácí ožili ve 22. minutě po brance Rohana, který z nenápadné akce prostřelil Konráda. Karlovarští zlepšili bruslení a začali být Olomouci vyrovnanějším soupeřem, ale i přesto mohl Irgl po Emingerově chybě opět navýšit skóre na tříbrankové vedení.

Na druhé straně ve 34. minutě zabránil Beránkovi ve skórování za cenu faulu Kolouch. Západočeši se kontaktní branky dočkali o čtyři minuty později. Po nepřehledné situaci v obranném pásmu hostů Gríger nezištně přiťukl puk Rachůnkovi a ten střelou z první vrátil Energii do zápasu.

V závěrečných dvaceti minutách Západočeši dřeli a vytvářeli si šance. Tu největší měl ve 48. minutě Mikúš, ale puk, který už směřoval za Konrádova záda, vykopl z brankové čáry Vyrůbalík. Další šanci k vyrovnání dostali domácí v 53. minutě při vyloučení Irgla. Šance Poláka a Fleka ale zůstaly nevyužity a vítězství Olomouce zpečetil do prázdné branky Musil.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Utkání jsme ztratili v první třetině, kdy jsme Olomouci darovali zbytečně dvě laciné branky a třetí jsme dostali v oslabení ve třech. Byť jsme potom byli čtyřicet minut lepším týmem a vypracovali jsme si spoustu šancí, tak to dnes bohužel stačilo jenom na dva góly. Olomouc to potom ulehala a třetí gól se nám nepodařilo dát. Hráčům jsme i přesto poděkovali za odehrané dvě třetiny, protože v nich jsme předvedli to, co jsme chtěli. Byli jsme lepší a prohráli jsme kvůli špatné produktivitě."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Vyšla nám báječně první třetina. Myslím, že jsme byli o hodně lepší ve všech směrech. I do druhé třetiny jsme vstoupili celkem dobře, měli jsme v jejím průběhu tři vyložené šance. Bohužel po snížení na 1:3 jsme trošku padli do lehké letargie a dovolili jsme soupeři ještě snížit na rozdíl jednoho gólu. Zaplaťpánbůh se nám to podařilo ubránit i díky Braňovi (Konrádovi), který chytal výborně. Říkal jsem klukům v kabině, že my bohužel z luxusního vedení dokážeme udělat drama. Ale na druhé straně je pravda, že výsledek dokážeme ubránit."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Olomouc 2:4. O vítězství hostů rozhodla první třetina
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:23. M. Rohan, 36:22. T. Rachůnek

Hosté: 04:29. Ostřížek, 08:26. Burian, 14:28. J. Knotek, 59:47. P. Musil

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Horák) – M. Rohan, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, Šafář, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – V. Polák, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), Olesz – Vodný, Kolouch, Kořenek.

Rozhodčí

Šír, Micka – Jindra, Zíka

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

4257 diváků

Kašík vynuloval Gulašovo komando

Jako první zahrozili hosté, Gulaš ale Kašíka nadvakrát nepřekonal. Zlín zanedlouho přišel o útočníka Okála. Soupeřovo nahození jej trefilo přímo do obličeje a hřiště opustil v doprovodu záchranářů. V páté minutě se Berani ujali vedení. Po vyhraném buly prostřelil Frodla Dufek.

Na druhé straně se uvolnil Pour, Kašík jeho pokus zastavil. Ve velkých šancích se ocitl Honejsek. Nejprve po přihrávce Kubiše trefil tyč. Poté už však mířil přesně a přidal druhý zlínský gól.

Potřetí domácí skórovali na začátku druhé třetiny. Pas Hermana z pravé strany usměrnil do sítě Sedláček. Snížit se pokoušel Rob, Kašík vytáhl zákrok vyrážečkou. Poradil si i s vyloženými možnostmi Němce a Zdráhala. Prvně jmenovaný neuspěl ani po přesilovkové ráně z voleje.

Indiáni byli dopředu hodně nebezpeční, selhávali ale v koncovce. Heřmana zakončujícího z mezikruží vychytal pohotový Kašík. Zlínský náskok mohl zvýraznit Řezníček, odkrytou část Frodlovy branky ale minul.

Druhý gól v utkání zaznamenal Honejsek. Novopečený otec ve 44. minutě dorazil za Frodla střelu Claireauxe. Třetí část také okořenila bitka mezi Kubišem a Jankem. Do samostatného úniku se pak ještě dostal Herman, plzeňského brankáře však nepřekonal.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Rozhodujícím faktorem byl brankář Kašík. Plzeň byla velmi nebezpečná, měli jsme i kus štěstí. Musím ale pochválit celý tým, poslední dvě utkání dřel. Jsme spokojení, že do přestávky jdeme s vítězstvím."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Utrpěli jsme další porážku, venku nyní prohráváme. Dnes to ovšem v mých očích byla jiná Plzeň. Na ledě jsme nebyli horším týmem, o výsledek jsme byli ochotní se porvat. Zlín byl nicméně efektivnější. Průběh utkání mu šel na ruku."

SESTŘIH: Zlín - Plzeň 4:0. Berani zabrali po třech porážkách a udrželi se na 9. místě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:36. Dufek, 15:39. Honejsek, 23:16. P. Sedláček, 43:57. Honejsek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Buchta – Köhler, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Fryšara – Herman, Claireaux, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Gazda.

Hosté: Frodl (Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Houdek – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Pour – V. Němec, Kolda, Rob – Heřman, Vracovský.

Rozhodčí

Jeřábek, Kubičík – Rampír, Axman

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

4706 diváků

Vítkovice dohání Rytíře

Ostravané začali aktivně a první slibnou příležitost měl Mallet, jenž se bekhendem snažil poslat puk pod horní tyčku, ale kladenský brankář Cikánek zasáhl včas. Rytíři přidali na aktivitě a snažili se pálit ze všech pozic.

Ke dvěma střelám se dostal i Jágr. Nejprve zblízka trefil Svobodu, pak vystřelil bez přípravy z pravého kruhu, ale zamířil jen do betonu vítkovického gólmana. V polovině utkání se do rozepře dostali Lakatoš s Romančíkem a v době, kdy oba hráči seděli na trestné lavici, padl úvodní gól utkání.

Rosandič rychle zavezl kotouč do pásma, předal ho Malletovi, jenž puk posunul na Deje, a ten pohotově přes dotírajícího Jágra doklepl puk do poloprázdné branky. Vzápětí mohli hosté srovnat poté, co Vítkovičtí zapomněli na Zikmunda. Ten se ocitl sám před Svobodou, ale překonat ho nedokázal.

Ostravané s jistým Svobodou v brance dál drželi těsný náskok a definitivně rozhodnuto bylo v 51. minutě, kdy si pomohli přesilovkou. Schleiss chytrou zpětnou přihrávkou našel Štencela, jenž si rychlou kličkou položil Cikánka a poslal puk do odkryté klece.

Kladno si ještě vzalo trenérskou výzvu, ale rozhodčí po ověření videa nezměnili názor. Vítkovice nakonec zvítězily 3:0 po trefě Bukartse do opuštěné kladenské branky. Rytíře od posledního sestupového místa dělí pouze šest bodů.

Ohlasy trenérů

Rostislav Klesla (Vítkovice): "První třetina byla z naší strany slušně řečeno hrozná. Hosté nás zatlačili a bylo vidět, že si jdou lépe za svým cílem. Přečkali jsme to za stavu 0:0, což bylo důležité. Podržel nás brankář Svoboda. Pak jsme pomalu začali přebírat otěže zápasu. Po prvním gólu už jsme hráli svou hru, navýšili jsme vedení a zápas jsme si pohlídali. Jsme moc rádi za velmi důležité tři body."“

David Čermák (Kladno): "Hodnocení je úplně jednoduché. Nedali jsme gól a bez něj se vyhrát zkrátka nedá. V první i ve druhé třetině jsme měli šance, ale bohužel se nám je nepovedlo proměnit. Koncovka nás bohužel trápí. Kdybychom dali gól a dostali jsme se do vedení, možná by utkání vypadalo jinak. Vítkovice se po prvním gólu uklidnily a zápas si pohlídaly. My jsme se do tlaku nedostali."

SESTŘIH: Vítkovice - Kladno 3:0. Rytíři padli pošesté v řadě, od Ostravanů je dělí jediný bod
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 31:10. Dej, 50:20. Štencel, 59:27. Roberts Bukarts

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, Trška, Rosandić, Dudas, Výtisk (C), R. Černý, L. Kovář – Roberts Bukarts, Hruška, Lakatoš (A) – Indrák, O. Roman, Schleiss – Dej (A), R. Veselý, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

Hosté: Cikánek (Brízgala) – Austin, Nash, Kehar (A), Lakos, Barinka, Romančík – Š. Bláha, Zikmund, Vampola – Jágr (A), J. Strnad (C), Melka – Redlich, Machač, Stach – Bílek, O'Donnell, T. Kaut – Hovorka.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Gebauer, Lederer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 635 diváků

Kašpar se podílel gólem na skolení lídra

Skóre se změnilo už po 19 sekundách. Centr první boleslavské formace Zbořil vrátil před branku nahozený puk a ten se od Šmídovy brusle odrazil za záda gólmana Hrachoviny. Ten se potom předvedl při akci dvou na jednoho a zakončení Hrbase. Na druhé straně si Krošelj poradil se samostatným únikem libereckého kapitána Jelínka. V 18. minutě domácí zvýšili. Do obranné třetiny soupeře pronikl Stránský a zakončil nekompromisní dělovkou.

Ve druhé třetině byla nejdřív k vidění bitka, poté co Skalického natlačil nepříjemně do Hrachoviny jeden z hostujících obránců. Pomstít svého brankáře pak jel Graborenko a výsledkem bylo jeho vyloučení na pět minut a do konce utkání.

Dlouhá přesilovka přinesla první gólovou radost po příchodu z Litvínova Kašparovi, který si vyčíhal puk na zadní tyči po Dlapově přihrávce. A za chvíli mohl přidat i druhou branku, ale tentokrát zasáhl Hrachovina pravým betonem. Domácí hráči se i v oslabení řítili tři proti jedinému obránci, ale Kousal ještě zvolil přihrávku místo střely. Bílí Tygři byli z průběhu zápasu podráždění a domácí si zahráli i krátce proti třem.

Liberec se ve třetí třetině snažil o snížení, ale domácí bránili pozorně. Naopak při Hrachovinově výjezdu za branku mířil do odkryté klece Lunter, ale liberecký gólman puk ještě skokem dokázal vytěsnit. Slovenského útočníka to mrzet nemuselo, protože domácí dovedli utkání v poklidu do vítězného konce.

V něm si ještě druhý bod připsal Kašpar díky asistenci u Najmanova gólu. Třináct sekund před sirénou pak přišel o čisté konto domácí brankář, poté co střelou od modré čáry využil přesilovou hru Knot.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Zápas se mi hodnotí dobře. Měli jsme šťastný vstup do zápasu, to nám hodně pomohlo. Klíčový okamžik pak přišel v pětiminutové přesilovce, kdy jsme odskočili na rozdíl tří branek. Pak už jsme jenom hráče nabádali k disciplíně. To jakžtakž zvládli."

Patrik Augusta (Liberec): "Rozhodla první třetina, naše tresty a neproměněné šance. Po smolném začátku jsme měli dost šancí, ale stejně jako proti Vítkovicím jsme se trápili v koncovce. Od druhé třetiny jsme to už tlačili do kopce. K tomu jsme pak měli spoustu zbytečných vyloučení."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 4:1. Bruslaři přehráli lídra tabulky. První trefu si připsal Kašpar
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:19. Zbořil, 17:21. J. Stránský, 27:38. Kašpar, 58:28. Najman

Hosté: 59:46. Knot

Sestavy

Domácí: Krošelj (Foltán) – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Hrbas, Fillman, Klikorka – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Kašpar, Najman, P. Kousal.

Hosté: Hrachovina (Schwarz) – Šmíd (A), Knot, Derner, T. Hanousek, Kolmann, Graborenko, Kunst – Birner (A), L. Hudáček, Lenc – Valský, A. Musil, M. Zachar – D. Špaček, P. Jelínek (C), Ordoš – A. Dlouhý, Marosz, Šír.

Rozhodčí

Hodek, Úlehla – Lučan, Kis

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna

Návštěva

3 893 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud