ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jihočeské muzeum otevřelo novou interaktivní expozici

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Jihočeské muzeum otevřelo novou interaktivní expozici

 

Návštěvníci Jihočeského muzea v Českých Budějovicích se mohou seznámit s novou interaktivní expozicí.  Zabírá prakticky celé druhé patro hlavní budovy muzea a vyžádala si náklady okolo 30 milionů korun.

Zájemci o přírodu, historii a lidovou kulturu se díky tomu mohou na ploše 730 metrů čtverečních projít po takřka skutečném lese, pokochat se unikátními vltavíny a dalšími více než 670 geologickými exponáty, seznámit se s životem našich předků, obdivovat krásné kroje a malé děti jistě zaujme možnost pohovět si jako pohádkový Honza na peci vystlané kožešinami.

Našim cílem bylo vytvořit prostředí, které vtáhne návštěvníky do tématu a postupným objevováním vyvolává další touhu po poznání. Je zde hodně infozastávek s mikroskopy, výsuvnými šuplíky a dalšími akčními prvky,“ představil expozici ředitel muzea František Štangl.

Převážná část z třicetimilionové investice do nové stálé výstavy byla hrazena z dotačních peněz. „Expozici jsme pořídili s pětaosmdesátiprocentním podílem evropské dotace, dalších pět procent přidal stát. Zbylých deset procent hradil Jihočeský kraj,“ uvedl náměstek hejtmanky pro kulturu Pavel Hroch a poděkoval všem, kdo se na realizaci expozice podíleli. Připomněl, že otevření této expozice je už čtvrtou významnou investicí do kultury, kterou se podařilo za přispění Jihočeského kraje realizovat.

 

Text a foto: (tzjč)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře