Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Razýmová si na MČR doběhla pro druhé zlato, při absenci Nováka triumfoval Rypl

Kateřina Razýmová vybojovala na mistrovství České republiky své druhé zlato, když opanovala závod na 10 km klasicky. Jednoznačně tím ukázala svou převahu nad ostatními soupeřkami a dominantním výkonem potvrdila pozici aktuální české jedničky. Mezi muži získal titul českého šampiona Miroslav Rypl.

Kateřina Razýmová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Razýmová získala v Novém Městě na Moravě svou třetí medaili. Druhé místo si vyjela už ve sprintu, kde ji porazila Petra Hynčicová. Ta přidala k pátečnímu zlatu dnes své druhé stříbro a na suverénní Razýmovou ztratila půldruhou minutu. Stejně jako v sobotu si pro bronzovou příčku doběhla Sandra Schützová.

"Snažila jsem se to pojmout jako jakýkoliv jiný závod, takže jsem od začátku do konce jela naplno a jsem ráda, že jsem vyhrála," uvedla Razýmová.

Je nám líto, video expirovalo.
Razýmová vybojovala na MČR druhé zlato

V mužském závodě na 15 km chyběl vítěz obou předchozích klání, česká jednička Michal Novák. Souboj o prvenství byl tak mnohem vyrovnanější. Rypl nakonec zvítězil s odstupem pouhých dvou sekund před Adamem Fellnerem.

"Mám radost, beru to jako lehkou náplast na letošní sezonu, protože výsledky jsou zatím za mým očekáváním. Doufám, že dostanu šanci a reprezentační trenér mě nominuje na závody Světového poháru," řekl po závodě Rypl.

Petr Knop zaostal za vítězem o 5,6 sekundy a zopakoval sobotní třetí místo.

Výsledky Mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě:

Muži:

15 km klasicky s hromadným startem: 1. Rypl (Dukla Liberec) 42:01,2, 2. Fellner (Fenix Jeseníky) -2,1, 3. Knop (Dukla Liberec) -5,6.

Ženy:

10 km klasicky s hromadným startem: 1. Razýmová (SC Plzeň) 31:12,2, 2. Hynčicová (Dukla Liberec) -1:33,9, 3. Schützová (SKI Jilemnice) -1:52,4.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články