Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Hořava začal vítězně a uťal sérii porážek Sparty

Přišel, viděl, zvítězil. Sice v prodloužení, ale i to po čtyřech porážkách za sebou hodně potěší. Kouč Miroslav Hořava začal svou štaci na lavičce hokejistů Sparty vítězně. Dva body v nastaveném čase proti Kometě Brno zařídil Pražanům svým druhým gólem v zápase Michal Řepík a Sparta vyhrála 4:3. Domácí útočník Lukáš Rousek si připsal tři asistence. Brňané prohráli po třech vítězných zápasech.

Utkání Sparta Praha - Brno
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Hořava, který Spartu vedl už v sezoně 2010/2011, se ujal funkce v sobotu po čtvrtečním odvolání německého kouče Uweho Kruppa a jeho asistenta Jaroslava Nedvěda.

"Brno má skvělé a zkušené mužstvo. Věděli jsme, že pokud jim dáme minimální šanci, hned ji ztrestají, což se stalo. Snažili jsme se hrát aktivně. Remíza po šedesáti minutách je spravedlivá, protože Brno je opravdu nebezpečné. Dáte mu tři šance a třikrát to tam visí. Jsme moc rádi za dva body," řekl Hořava.

Poprvé od října se v domácím dresu představil obránce Pavelka, který do konce ledna hostoval v Litvínově. Sparta byla v první třetině aktivnější, ale všechny její pokusy ztroskotaly na brankáři Vejmelkovi. Nakonec se 25 vteřin před koncem úvodního dějství prosadila Kometa. Stránský vyslal do úniku Zaťoviče a hostující kapitán vyzrál na Machovského.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Brno

Sparťané vyrovnali na začátku druhé části. Rousek využil špatné rozehrávky hostů a zpoza brankové čáry přihrál volnému Sukeľovi, který střelou z první překonal Vejmelku.

V polovině utkání využili Pražané přesilovku. Smejkal našel zadovkou kapitána Řepíka, jenž otočil skóre. O 91 sekund později domácí zvýšili. Kudrnova zpětná nahrávka od zadního mantinelu doputovala k přesně mířícímu Říčkovi.

"Myslel jsem si, že vytěžíme víc z gólu do šatny, který je vždy pro mužstvo, které inkasuje, těžké vstřebat. Bohužel ve druhé třetině jsme hráli příliš komplikovaně a první gól po hrubé chybě domácí nastartoval. Sparta nás potrestala a šla do vedení 3:1," uvedl asistent brněnského kouče Kamil Pokorný.

Kometě vyšel úvod závěrečné třetiny a po 29 vteřinách snížila. Zaťovič přihrál Muellerovi, který stejně jako Řepík s Říčkou zakončil z pokleku ranou bez přípravy.

V 55. minutě Brno vyrovnalo. Svozil se podél hrazení prosmýkl sparťanskou obranou a předložil puk Horkému, jenž se z mezikruží trefil do poloodkryté branky.

Vítězství domácích zařídil v O2 areně před 14 518 diváky Řepík, který se po Rouskově pasu prosadil střelou z první. "Musím to hodnotit kladně. Hráli jsme aktivně, dobře jsme bruslili. Když takhle budeme pokračovat, bude to dobré," konstatoval český reprezentant Řepík.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:1, 3:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Sukeľ (Rousek), 30. Řepík (Smejkal, Rousek), 31. Říčka (A. Kudrna), 61. Řepík (Rousek, Tomáš Dvořák) - 20. Zaťovič (Š. Stránský), 41. Mueller (Zaťovič, Mlčák), 55. L. Horký (Svozil, Mueller). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 14.518.

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Koistinen, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus - Řepík, Sukeľ, Rousek - Říčka, Smejkal, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, T. Pšenička. Trenér: Hořava.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Mlčák, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši - Mueller, Š. Stránský, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Vincour - Kusko, Rákos, Kucsera - Plášek, L. Horký, Střondala. Trenér: Zábranský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články