Hasiči okrsku Ronov nad Doubravou uzavřeli rok 2019

Hasiči okrsku Ronov nad Doubravou uzavřeli rok 2019

Kněžice – V obci Kněžice v sále obecního úřadu se konala v sobotu 1. února Výroční valná hromada okrsku Ronov nad Doubravou, za účelem uzavření roku 2019.

Výroční valné hromady okrsku Ronov nad Doubravou se zúčastnili zástupci sborů dobrovolných hasičů z Běstviny, Bousova, Hošťalovic, Kněžic, Lipovce, Mladotic, Podhořan u Ronova, Ronova nad Doubravou, Třemošnice a Žlebských Chvalovic. Schůze se zúčastnili starostové z Podhořan u Ronova, Lipovce a zástupci OSH Chrudim.

Dobrovolní hasiči si tak nově zvolili do svých řad nový výbor okrsku a navrhli kandidáty do okresního sdružení. Po téměř třiceti letech poctivé práce odešel starosta Josef Labuť st., ze sboru Ronov nad Doubravou a přenechal práci svým nástupcům. „Byl bych rád, aby ta spolupráce mezi námi fungovala i v dalších letech.“ dodal končící starosta okrsku. Luboš Sobotka z SDH Žlebské Chvalovice požádal o hlasování o udělení titulu a funkce Čestného starosty okrsku, které bylo jednohlasně schváleno a jako poděkování mu byla předána pamětní hasičská sekyra s věnováním.

Novým starostou okrsku byl zvolen Martin Tamchyna. Náměstkem starosty okrsku byl zvolen Petr Šrámek a dále pak Radim Vašíček – velitel okrsku, Petr Němec – zástupce velitele okrsku, Jaroslav Hájek – strojník okrsku, členi výboru se stali Karel Kouba, Radek Schneberger, Stanislav Bačkora, Luboš Sobotka a referentkou mládeže Milada Radilová.

Závěrem schůze následovala diskuze a pohoštění.

Zdeněk Sasín ml., Události Online/Chrudimský deník