Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Benzema skolil v derby Atlético, Barceloně zařídil výhru Fati. Sevilla po remíze klesla na čtvrté místo

Šlágr 22. kola španělské nejvyšší soutěže opanovali fotbalisté Realu Madrid. O jejich hubené výhře nad Atléticem 1:0 rozhodl krátce po přestávce francouzský útočník Karim Benzema. Královský velkoklub si tak udržel vedení v tabulce, druhá Barcelona vítězstvím nad Levante potvrdila odstup tří bodů. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance remizovala s Alavésem 1:1 a klesla na čtvrté místo za Getafe.

Karim Benzema
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Benzema se v derby prosadil v 56. minutě po přesné přihrávce Ferlanda Mendyho a vstřelil Atléticu na stadionu Santiaga Bernabéua vůbec první gól v kariéře. Dočkal se až v šestnáctém derby před vlastními příznivci.

"Bílý balet" udržel další čisté konto a ve 22 zápasech inkasoval zatím jen 13 gólů, což je nejlepší bilance v klubové historii. Atlético nevyhrálo ve třetím utkání za sebou.

Barcelona si vytvořila vítězný náskok už po půlhodině hry, kdy se v rozmezí necelé minuty a tři čtvrtě dvakrát trefil Fati po přihrávkách kapitána Lionela Messiho. Sedmnáctiletý Fati se tak stal nejmladším hráčem, kterému se v 21. století povedlo dát v La Lize dva góly v jednom utkání. Za Levante až v nastavení druhé půle snížil Rubén Rochina. 

Sevilla nenapravila čtvrteční vyřazení ze Španělského poháru. V 70. minutě utkání s Alavésem překonal Vaclíka Joselu z dorážky z malého vápna, alespoň remízu domácímu favoritovi zařídil o sedm minut později z penalty Lucas Ocampos.

Pod vítězství Getafe se podepsali brankou z individuálního průniku Damian Suárez a gólem z penalty Jaime Mata.

Villarreal zdolal Pamplonu 3:1 a ke třem bodům ho nasměrovala nová posila z Borussie Dortmund Paco Alcácer. Španělský útočník se při debutu trefil v nastaveném čase první půle. Po přestávce skórovali ještě Rubén Peňa a Santi Cazorla z penalty, za hosty snížil Aridane. Villarreal se posunul na sedmou pozici.

Nedařilo se ani poslednímu Espaňolu, v Granadě (1:2) totiž neudržel vedení a vrátil se do katalánské metropole bez zisku jediného bodu. Naopak Valencia udolala gólem Carlose Solera vzdorující Celtu Vigo 1:0 a v neúplné tabulce skočila na čtvrté místo.

Výsledky 22. kola španělské ligy:

Granada - Espaňol Barcelona 2:1 (38. Machís, 46. Fernández - 27. De Tómas z pen.), Real Madrid - Atlético Madrid 1:0 (56. Benzema), Mallorca - Valladolid 0:1 (56. Ünal) Valencia - Celta Vigo 1:0 (77. Soler), Leganés - San Sebastian 2:1 (49. Omeruo, 90.+5 Óscar - 20. Isak), Eibar - Betis Sevilla 1:1 (15. Orellana - 7. Fekir), Bilbao - Getafe 0:2 (36. Suárez, 50. Mata z pen.), Villarreal - Pamplona 3:1 (45.+1 Alcácer, 54. Peňa, 59. Cazorla z pen. - 48. Adriane), FC Barcelona - Levante 2:1 (30. a 31. Fati - 90.+2 Rochina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články