Poslední etapa už nepřinesla kromě závěru žádné zvláštní vzrušení.

Brzy po startu nechaly favorizované týmy odjet skupinu cyklistů, kteří nikoho v ničem neohrožovali. Po celou dobu udržovaly odstup na krátký distanc a nedaly úniku po dobu jeho trvání ani 2 minuty. Po včerejším oddychu šel zase do šichty na špic pelotonu Pieter Serry (Deceuninck).

Nejdéle z uniknuvších odolával Colin Joyce z amerického Rally Cycling, jehož borci byli po celou dobu tohoto etapáku mimořádně aktivní v průběhu etap, nechyběli skoro v žádném úniku a navíc si vedli velmi dobře i v časovce, takže Mannion skončil celkově 9.

Joyce byl dojet 12 km před cílem a začal tradiční boj o etapu, v kterém proti sobě obvykle nastupují sprinterští gladiátoři.

Serry si odpíchnul šichtu až 3 km před cílem a na čele vláčku Deceuninck převzal jeho roli Evenepoel! Chvíli soupeřil ve stíhačcce jednotlivců s jiným mladíkem McNultym, který na druhé straně silnice rozjížděl lajnu UAE.

Posledním, kdo pilotoval Hodega a dokázal ho dovézt až na samé čelo letícího pole cyklistů, byl Zdeněk Štybar, což potom Hodeg proměnil ve 3. příčku. Jenže borci UAE se tentokrát nenechali zaskočit a opět připravili velmi dobrou výchozí pozici pro Gaviriu, který tady v absolutní rychlosti neměl konkurenci.

Skvěle si však vedl i Peter Sagan. Bylo úžasné sledovat, jak dokáže bojovat o pozici a v 60-70 km rychlosti se orientovat a v setinách sekundy rozhodovat, kudy a za kým je nejlepší se vydat. Takže v samém závěru byl opět zavěšen na zadním kole Gavirii, což mu tentokrát vyneslo místo na cílové pásce hned za ním.

V celkovém pořadí již k žádným změnám nedošlo. San Juan ovládl Remco Evenepoel (20), který se tak stal logicky i nejlepším mladíkem, vrchařskou soutěž vyhrál Guillaume Martin (Cofidis), bodovací Daniel Juarez (Virgen de Fatima) a družstva Movistar.

My se radujeme z vítězné etapy Zdeňka Štybara.