Nová hvězda Specialistů: Vzali ho až na druhý pokus | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nová hvězda Specialistů: Vzali ho až na druhý pokus

Na pitevnu, kde bývají kriminalisté častými hosty, si asi jen tak nezvykne.
Na pitevnu, kde bývají kriminalisté častými hosty, si asi jen tak nezvykne. (Foto TV Nova)

Své jméno musí hláskovat téměř při každé příležitosti. To se však brzy změní. Sympatický herec Jacob Erftemeijer (30), který se sice narodil v Nizozemsku, ale cítí se jako pravý Čech, se už dnes večer představí jako nový člen týmu Specialistů, kapitán Tomáš Beran.

I když do svých čtyř let vyrůstal v Nizozemsku, češtinu ovládá lépe než svou rodnou řeč. Herectví totiž studoval v Čechách. Mladého a zatím nepříliš okoukaného herce Švandova divadla měli diváci možnost zhlédnout už v kriminálce Sever nebo ve filmu Až budou krávy lítat.

Souboj s Hánou
Roli v oblíbené novácké kriminálce ale získal až napodruhé. „Tehdy šlo o casting na náhradu za Jana Zadražila. Do posledního kola jsem se dostal spolu s Jirkou Hánou, který tu roli nakonec získal. Byl jsem zklamaný, ale vidíte, po půlroce si na mě vzpomněli,“ smál se herec, který si ale jen těžko zvyká na některá drsná prostředí seriálových scén. „Točili jsme v reálné pitevně v Thomayerově nemocnici. Nějak jsem se nedokázal oprostit od toho, že v boxech ještě chvíli před naším příchodem leželi skuteční nebožtíci. Stoly sice prošly dezinfekcí, ale celé prostory jsou prolnuty intenzivním charakteristickým zápachem, který nejde vyvětrat,“ svěřil se Jacob.

Vzkaz od Štáfka
Je mu jasné, že srovnávání s Jakubem Štáfkem, který seriál po třech letech opustil, se asi nevyhne. „Snad lidé vědí, že se jedná o jinou postavu, která má svůj specifický charakter a která nemá ambici stát se druhým Kubou,“ řekl Aha! a zavzpomínal na svůj první natáčecí den. „Když jsem si na kriminálce na svém stole pustil poprvé počítač, vyskočil na mě na jeho ploše povzbudivý vzkaz od Jakuba Štáfka. Co konkrétně mi psal, neprozradím, ale bylo to moc milé gesto.“ Jak se Jacobovi podaří jeho vstup do rozjetého vlaku úspěšného seriálu, se mohou diváci přesvědčit již dnes ve 20:20 na Nově.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.