Připravili jim v této sezoně dosud jedinou porážku na hřišti soupeře. A teď je před kamerami České televize čas na odvetu. Volejbalisté Karlovarska vyzvou v úterní dohrávce 17. kola extraligy Duklu Liberec.

„Předpokládám velice těžké utkání, ve kterém my budeme spoléhat na domácí prostředí i zkušenosti, které získáváme s každým vyhraným zápasem,“ uvedl manažer VK ČEZ Karlovarsko Ondřej Hudeček.

Tým Karlovarska vládne extraligové tabulce s náskokem šesti bodů a navíc utkáním k dobru na druhé České Budějovice. Mužstvo Liberce je aktuálně čtvrté. Na podzim pod Ještědem došlo k jednomu z nejdramatičtějších soubojů sezony, který skončil výhrou domácích 16:14 v tajbrejku.

„Dukla oproti začátku sezony stabilizovala své výkony a už se natrvalo usídlila v horní části tabulky,“ konstatoval Hudeček. „Mají na každém postu hráče, který může v momentě, když se někomu na hřišti nedaří, naskočit a otočit vývoj utkání.“

Volejbalisté Karlovarska prožívají úspěšné, ale velice náročné období. V extralize neprohráli od 23. listopadu a v evropském Challenge Cupu také počítají jenom výhry. K tomu je ale za pár týdnů čeká i „final four“ Českého poháru.

„Nevidím důvod, proč bychom neměli hrát v nejsilnější sestavě, jakékoliv kalkulování je cesta do pekel, prvenství v základní části ještě vůbec zaručené nemáme,“ upozornil manažer klubu. „Za mě je pozitivní, že na tréninku všichni makají a mají chuť spolu hrát za jeden tým, proto se ani trenér nemusí obávat kohokoliv pustit na hřiště.“

O osmou extraligovou výhru v řadě bude tým Karlovarska usilovat v úterý od 17 hodin. Duel s Duklou Liberec vysílá živě program ČT sport.