Restart po olympiádě. Ženská šestnáctka hostí turnaj v Benešově

Foto: ČOV / Václav Pancer

Česká republika hostí v nadcházejícím týdnu dvojici mezinárodních turnajů. Vedle osmnáctek v Klášterci nad Ohří a Chomuově se domácí prostředí pokusí využít také reprezentantky do 16 let, které v Benešově čeká tradiční turnaj čtyř zemí.

Nejmladší ze ženských reprezentací se pokusí oklepat z nepovedeného turnaje na Olympijských hrách mládeže v Lausanne. Češky tam chtěly obhájit medailovou pozici z první účasti, jenže v základní skupině podlehly Švýcarkám i Japonkám a nepostoupily ani do semifinále.

To už je teď ale minulostí, svěřenkyně Romana Heindla se plně koncentrují na přípravu směrem k dubnovému Evropskému poháru v Maďarsku. Od pátku 7. do neděle 9. února vyzvou v Benešově tradiční trojici soupeřů – Německo, Švýcarsko a Rakousko.

V této konkurenci Češky pravidelně sbírají turnajová prvenství, pouze před dvěma lety skončily druhé za Němkami. Na představení týmu ale bude mít vliv i obměněná sestava. Trenéři nechali mimo nominaci některé hráčky z dosavadního základního kádru, k tomu museli reagovat i na zdravotní potíže.

Místo Hromádkové, Rožnovjákové a Zuzany Trnkové tak z náhradnic pojedou Barbora Dalecká, Veronika Černá a Petra Matějová. Ačkoli za sebou všechny hráčky už mají reprezentační starty, spoustu z nich čeká první turnajová akce.

Nominace českého týmu

Brankářky:
Michaela Hesová (Sparta Praha), Barbora Dalecká (Chrudim).

Obránkyně:
Tereza Vališová (Břeclav), Adéla Wojnarová (Poruba), Eliška Hotová (Příbram), Anna Vaníčková (Žebrák), Beáta Narovcová (Vimperk), Veronika Janotová (Český Těšín), Zikmunda Mazancová (Kaufbeuren, Německo).

Útočnice:
Barbora Bartáková, Markéta Mazancová (obě Příbram), Lucie Gruntová, Adéla Vrhelová (obě Klášterec nad Ohří), Adéla Šapovalivová (Beroun), Dominika Malicka (Třinec), Viktorie Jílková (Rokycany), Tereza Pištěková (Lvi 2009), Tereza Plosová (Liberec), Petra Matějová (Vsetín), Natálie Brichová (Kutná Hora), Barbora Juříčková (Vítkovice).

Realizační tým:

Manažerka: Petra Herzigová
Hlavní trenér: Roman Heindl
Asistenti trenéra: Martin Všetečka a Martina Pousková
Trenér brankářek: Martin Pošusta
Lékařka: MUDr. Lucie Gahutová

Program turnaje čtyř v Benešově

Pátek 7. února:
13:00 Švýcarsko – Rakousko
17:00 Německo – Česko

Sobota 8. února:
13:00 Rakousko – Německo
17:00 Česko – Švýcarsko

Neděle 9. února:
11:00 Německo – Švýcarsko
15:00 Česko – Rakousko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz