I letos vyšle Česko svého kandidáta na největší hudební soutěž světa, ve které se nám v posledních letech dařilo. Šesté místo Mikolase Josefa a jedenáctá příčka skupiny Lake Malawi bude těžké překonat. O tom, kdo bude naši zemi reprezentovat, rozhodli nejen diváci ve svém hlasování, ale také odborná mezinárodní porota. Jako vítěz byl oznámen Ben Cristovao, který do poslední chvíle nevěřil, že ve velké konkurenci uspěje.

„Myslím si, že mé šance nejsou moc velké, kandiduji spolu se skvělými hudebníky a rozhodně nebude ostuda prohrát,“ svěřil Blesku těsně před vyhlášením Ben. Ten na plné čáře vyhrál u diváků a u mezinárodní poroty skončil na druhém místě. „Zatím jsem své vystoupení nezačal připravovat. Dokud jsem nepostoupil, tak jsem nechtěl mít velké plány, teď do toho však půjdu naplno a dám do toho všechno,“ slíbil Blesku Cristovao.

„Vítěze čeká spousta potu a dřiny. Já sám jsem od vyhlášení až do finálového večera žil jen soutěží. Je potřeba nic nepodcenit a trénovat. Benovi bych poradil, aby si to hlavně užil, já sám nic podobného nikdy nezažil a potkal spoustu skvělých lidí,“ vzkázal Benovi Mikolas Josef, který drží prozatím nejlepší historický výsledek na Eurovizi. Už 16. května uvidíme na obrazovkách ČT, zda z pomyslného trůnu Ben Cristovao Mikolase sesadí. Blesk bude po celou dobu u toho na místě v Rotterdamu.

Fotogalerie
62 fotografií